måndag 13 juli 2015

Forts del 6 Ratzeburg

Lördag förmiddag lämnar vi Vadehavet och kör åter mot Bremenhållet. Det är trots lördag inga köer utanför varken Bremen eller Hamburg. Vi kommer till Ratzeburg tidig eftermiddag men det finns inga platser kvar på stellplatsen. Varför jo självklart var det personbilar som ockuperat platserna. Det var något firande i fiskeföreningen. Men vi fick vänta ut dom och fick till slut en mycket dålig plats. Men på grund av värmen, 35 gr i skuggan orkade vi inte fara vidare utan ett bad i sjön såg vi som kompensation. 
Ratzeburg är en gammal ö-stad med tre sjöar runt sig. Badlivet och även båtlivet märks tydligt utefter promenadvägarna runt stan. I stan finns en magnifik katedral som är en av de största och äldsta romanska kyrkorna i norra Tyskland. Den är byggd i tegel och byggdes någon gång på 1100-talet. Tyvärr var det gudstjänst på gång så vi kunde inte gå in i kyrkan där det finns gamla målningar värda att se.
Parken runt kyrkan
När vi cyklade genom denna tunnel började Chivas att skälla enormt. Han blev rädd för mörkret och kyrkklockorna som startade att ringa. Vi är inte vana vid att han höjer rösten.

En fin badbrygga som för ögonblicket var tom. 
Även Chivas tog sig ett dopp.
En liten kanal mellan sjöarna Kleiner Kuchensee och Domsee och med restaurangen Fährhaus Athen. Vi fick tre fina dagar i stan till en låg kostnad, 7€ per dygn exkl el. 
På måndag påbörjade vi hemresan som gick över Puttgarden och Rödby sedan Öresundsbron. Hela resan gick bra så när på att diesellocket spruckit mitt itu. Men nu är det bytt och den gamla låskolven sitter i det nya låset. 
Nästa resa vart går den? Vad vi vet kommer vi att åka till stugan i Tandådalen. Skogens guld är nog på gång. Av gammal vana brukar vi ta HB  för något intressant kan ju inträffa, en tur dit eller hit. 
Så ha det så hörs vi senare
Bengt o Ingela

1 kommentar:

Husbilen Helge