måndag 23 november 2015

En trevlig utflykt i Benidorms omgivningar

Jag har ju nämnt att det finns massor att göra i Benidorm men även runt omkring. Birgitta o Lasse frågade om vi ville  följa med på en busstur till La Vila Jolosa (Villajoyosa). Visst var vi sugna att följa med men ett problem uppstår...Inga Hundar På Bussarna. Jaha, det var bara att fråga Chivas tante Unni med make Tore om de inte hade något för sig och om de i så fall kunde passa Chivas i ett par timmar. De älskar Chivas .. No problem.

Vi tog bussen utanför campingen och åkte in till Av. Europa där vi skulle ta en annan buss. Men varför kommer inte bussen, är den försenad! Hoppsan det är lördag idag och en annan tidtabell gäller. Nu hade vi hundvakt, så för att inte behöva vara borta för länge,  fick vi ta taxi till grannbyn. Dyrt, nej inte mer än ca en femtiolapp mer än bussen. 

Taxin körde oss ner till strandpromenaden. Självklart finns det en strandpromenad även i denna by, men vad byn är mest känd för är husen i pastellfärger som ligger vända mot havet.  Hela gatan är som ett vykort och man vill ta hur många kort som helst. Att de har målats i ljusa färger hänger samman med att fiskarna skulle se dem när de var ute till havs. 
 Bland molnen till höger skymtar man Benidorm.

Ett axplock av de vackra husen. Några är väldigt smala och man kan tro att det bara är ett rum i varje våningsplan.

Husen ligger utefter havet så det blev en fin promenad utefter stranden och den koloristiska husgatan. Längre ner på gatan såg vi också en husbil parkerad nere vid havet, men om man får stå där vet vi inte.  

Efter promenaden ville vi ha en kopp kaffe med något till. 
Det blev Appfeltaart med vispgrädde. Jättegod! Nu fick lunchen vänta och det var dax att jaga busshållplatsen uppe på huvudgatan. Vi ville inte missa den, för nästa buss gick först om två timmar tillbaka till Benidorm.  Vi hade ju två hundar hemma som väntade på oss, nämligen Syrran och Chivas.

Vi tackar lerumsborna för den trevliga utflykten. Senare blev det middag på China Garden, en kinesrestaurang som faktiskt har mycket god mat till det fashionabla priset av 5,50 € per person inkl 1/2 flaska vin eller öl. 
Vi har det bra ,så vi önskar er detsamma.
We 4

4 kommentarer:

  1. Häftiga hus! Ni ligger verkligen inte på latsidan, många härliga utflykter har det ju blivit hittills. Nu är det inte långt kvar tills vi ses igen, barnen längtar efter chivas. Tilde leker ofta att hon är en hund som heter just Chivas! Koppel (badrocksskärp) ska hon ha, det ska kissas o vi ska säga sitt o varsågod när vi sen ger henne russin som jag antar är hundgodis ☺

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja här är mycket att se. Hälsa Tilde att Chivas längtar efter henne också och han ber att hon ska spara lite godis till honom.

      Radera
  2. Mycket fin by, där skulle jag velat stanna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja den var verkligen annorlunda med sina färgglada hus. Kul att det finns lite o uppleva.

      Radera

Husbilen Helge