tisdag 17 februari 2015

Shoppingtur

Nu var det åter dags för en shoppingrunda till Hua Hin. Resan upp gick snabbt och bra med taxin. Först hade vi tänkt ta tåget, men morgontåget var så försenat så det blev en bil i stället. SJ ligger nog lite i lä här, jämfört med vårt mjölktåg norrut. Dagligen handlar det om flera timmars försening. Vi får köra upp till stationen för att kolla när det ska ankomma. Stationspersonalen skriver på en anslagstavla beräknad ankomsttid, men denna tid kan revideras flera gånger om.  Taxi blir därför oftast resultatet för alla som ska till HH.

Som vanligt bor vi på Thipurai City hotell som har en bra frukostbuffe enligt oss. Men tyvärr börjar hotellet att bli rätt nedgånget. Nästa gång får det bli något annat hotell istället även om det bara blir amerikansk frukost.

På dagordningen står besök på Market Village som är HH:s stora shoppingmecka. Där finns allt från billiga prylar till lyxiga bilar och kläder.  Eftersom det alltid är lika roligt att utrusta en husbil med så praktiska saker som möjligt letar vi jämt efter något som underlättar livet i husbilen. Denna gång blev det 4 st skoställ i plast som ska tryckas in i garderoben. Vi tror att det blir excellent ordning nu när skorna kan ställas ovanpå varandra, i stället för att bara kastas in huller om buller. 
 
Värt att släpa med sig hem?


Lotta som bor i Hua Hin gav mig tipset att besöka Khao Kao som finns i bottenplanet på MV och som säljer skor och bijouterier. Jag skulle inte bli besviken.

 
Inte blev jag det , för titta här vad jag hittade. Glittriga sandaler som blir bra att ha till sommaren.  
Dessutom två armband!  
 
Det var så härligt att titta runt i affären för där fanns många vackra skor, väskor med mera  och uppskyltningen var väldigt proffsigt gjord. Stort TACK Lotta för tipset!
 

 
Efter liter turer in o ut i affärerna blev det lunch och därefter en kopp kaffe med glass på Swensens.  Det var ju Valentindagen, Alla Hjärtans dag den 14 februari. Swensens bjöd på hjärtformad chokladbit!
 
 
 
Vi önskar alla  en fortsatt härlig vecka!
Bengt o Ingela
 

lördag 7 februari 2015

Nybyggarliv i vårt område

Ibland får man följa naturens gång på nära håll. I vårt område har det landat två småfåglar som bygger bo. Den ena har byggt vid poolhuset och den andra på kompisarnas konstverk på deras altansida. Konstverket är en kokosnötsgren med "kokosnötsblommor" som är blåmålat och mycket dekorativt. Både hanarna och honorna är flitiga på att bygga och de verkar inte vara så skygga. Vad som är lite ovanligt är formen på deras bon.

Här är första ansatsen till en ny bostad 
Några dagar senare















Här syns även honan


Boet är nu nästan klart
Vem är det då som bygger här i området? Det är en Olive-backed Sunbird (Cinnyris jugularis) som blir ca 11 cm. Vi brukar kalla den för kollibrin eftersom den är så liten och har lång näbb. Teckningen är oliv och gulfärgad med en svartaktig hals och bröst. Mycket vanlig i hela TH.



Här blev det ett gästspel inne i toalettutrymmet!
 
 Nu får vi vänta på att ungarna ska kläckas och att vi får se dem lämna boet.

Fotograf: Putte

Inget är som väntans tider!
Bengt o Ingela

tisdag 3 februari 2015

Nu väntar vi på att få Skypa.......

Oj oj, vad det är jobbigt med dessa tidsskillnader. Nu sitter vi här i TH och det är kolsvart ute och klockan är över 22.00 och man väntar på att få gå och lägga sig. Men idag går det inte för vårt barnbarn Tilde fyller 2 år och naturligtvis vill Skypa med henne och gratulera henne Men hon har inte kommit hem från dagis ännu, klockan är ju bara runt 16.00 i Sverige. Inget är som väntans tider. Farmor och farfar kan ju inte missa så viktiga  händelser i de smås liv.

Nu ringer det i datorn!!!!!   Hej hej o Grattis på din födelsedag........

 Skynda dig pappa vi ska prata i datorn!
 
                                                                                                                              
Ja då har vi grattat vår lilla solståle som vi träffar först i mars igen!
 
Ha en fortsatt bra dag med mamma, pappa och storebror!
 
/Farmor o farfar                                                                   


söndag 1 februari 2015

Ny vintermånad igen men för oss fortfarande sommar!

Ja, idag är det den 1:a februari och vår tid i Thailand krymper. Vi har nu varit här i tre veckor och har bara fem kvar innan vi ställer kosan hemåt igen. Har vi ångest för det? Nej, eftersom då börjar en ny tid med husbilen och man har flera månader med svensk sommar. Om den nu blir bra, självklart blir den bra typ - föregående sommar. Så vi har mycket att se framemot.
Vad har vi då gjort den senaste tiden? Ja eftersom vi är i TH handlar det ju mycket om att varje dag bada, sola och njuta av livet. DET gör vi verkligen.

Nu har våra vänner från Värmland återvänt till "Ack Värmeland du sköna" men innan dess hann vi med en avresefest. IngaBritt gillar ju inte uppbrott så vi sa Auf Wiedersehn, så kommer vi att ses runt Påsk igen när vi är på väg till Tandådalen. Det var en fest med mycket god mat och trevliga gäster. Bland annat träffade vi sonen Niclas med fru som också är boende i Göteborg. Niclas hade fått låna en gitarr på vilken han spelade lite egenkomponerade visor, men även Evert Taube. Då blev det allsång, hoppas att vi inte störde grannarnas barn som sov.
           Niclas
 
Vi kommer även att sakna IngaBritts goda våfflor som hon är specialist på att grädda.
 



En kväll kände vi för stora havsräkor med vitlöks bröd. Då är det Bengts  restaurang som  gäller. Varje lördag serverar han dessa läckerheter så det är bara att vara ute i god tid  och  boka bord. 
Här sitter vi på Bengts restaurang och  njuter goa räkor!
 
Så här ser räkorna ut när fiskarna kommer in med sin fångst. De är stora som våra svenska kräftor och Bengt kokar dem enligt svenskt recept med massor av dill.   
 
Gränsen vid Burma är en stor handelsplats som i vårt distrikt heter Dan Sing Korn har förändrats radikalt. Tidigare var platsen typiskt thai med sina trästånd som vi skulle säga vara mer eller mindre provisoriska. För knappt ett år sedan har dessa stånd rivits och nya stora affärslängor är under uppbyggnad. Något som kan kännas fräscht och modernt. Men den genuina tatschen är helt borta, vilket vi faranger i byn tycker är synd.  

 











Så här fina affärer blir det när allt är klart. Men kommer burmeserna och thaiarna att klara de nya hyrorna? Prisökningar på gång så klart!

 Ha det gott!
Bengt o Ingela