söndag 13 september 2015

Jönköping eller Elmia

Ja, det är frågan. Varthän ställer vi egentligen kosan i september? Själva säger vi att vi ska till Elmia. Men alla kanske inte vet vad Elmia betyder för oss som varit med i campingsvängen i över 40 år.  Troligen har eller har man haft någon form av anknytning till husvagns- eller  husbilslivet för att man ska veta vad Elmia representerar. 

Vår första kontakt med husvagnslivet var i slutet av 70-talet, då vi köpte en CI Europa 530. Det bar iväg till Norrland på sommarsemester men vi vintercampade även i Idre med den. Sedan kom tankarna på Europaresor och vi fick för oss att vi skulle ha en mindre vagn. Det blev en liten Fjällvagn 440 som var mycket behändig att köra omkring med.  Men några Europaresor med den blev det inte, för då hade orienteringslivet kommit in i familjelivet och turerna gick lite var stans i Sverige.  Men i september väntade Elmia på oss.  Det blev några husvagnar till under åren, men på Elmia 1999 köpte vi vår första husbil och efter det har vi haft några stycken. Jag tror att vi besökt Elmia varje år utom året då vi valde Dusseldorfsmässan. Årets mässa lär inte bli den sista! 

Det var kö vid inkörningen på onsdag eftermiddag, något som inträffar varje år och som vi nog får leva med,  om inte något drastiskt inträffar i en omorganisering av antalet besöksdagar eller liknande. Det är bara att ha humöret på topp, trots lång väntan.
Här är Burstnerbyn på område ett, ett plant område med utsikt åt Vättenhållet. 

Hittade vi något nytt då?
Ja en ny Burstner som inredningsmässigt tilltalade  oss. Men, men gardiner måste man inte ha det? Istället ligger det en ljusramp bakom en dekorskiva tillverkad av någon slags plast. Egentligen slipper man dammsamlande gardiner, men hemtrevnaden då?  Någon kom på att gardiner går att applicera med ett kardborreband, så var det löst. 
En härlig köksregion med bra arbetsyta
   och här en del av hygienutrymmet.
                  
En annan nyhet som vi också kände starkt för var Adrias Sonic 810. En fantastisk bil med vattenburen golvvärme och även i förardelen genom en tilläggsmatta som kopplas på vattensystemet.
Här är sov gott delen i Adrian! Men vi föredrar helst var sin bädd, så vi kanske får se en modell med långbäddar nästa mässa.

För övrigt hittar man alltid tillbehör till våra husbilar. 
Vem kan motstå snygg köksutrustning! 
Vi hade ju så fantastiskt sensommarväder, många satt ute och intog sin lunch. 
Detta är en kaffemaskin från Italien!
Blir det aktuellt med oktoberfest fanns det
rätt utstyrsel för det också!

Husbilsklubben är alltid representerade på Elmia. Antalet medlemmar uppgår nu till över 13 000 enligt Jan-Erik som tillsammans med hustru Kerstin tillverkar klubbens dekaler och medlemsnummer. 
Här är en utställare som de senaste åren har satsat mycket på campingsektorn. Det flesta tillbehör kan man hitta på Biltema. 

Fyra dagar går fort när man har roligt och trivs med detta friluftsliv. Gamla och nya vänner springer man på hela tiden och även bloggvänner. Det pratas och diskuteras om bilar, utrustning och allmänt om tips. Därför är det så gemytligt att besöka Elmia. 
Burstner klubben har även sitt årsmöte förlagt i Elmias kongressal och sedan har vi tältet i ekdungen där det bjuds på grillbuffe men där vi även har knytis med allsång och uppträdande. 
Här sjunger Burstnerkören en ny Burstnersång. Det var tänkt att den skulle presenteras uppe i montern men det blev ett stopptecken för det.

Ja nu är det bara ca 365 dagar kvar till nästa Elmiabesök, så länge får ni en bamsekram från oss som är tänkt att räcka till dess
Ha det gott
Bengt, Ingela, Helge och Chivas som nu klarat att vara ensam hos Helge en längre stund utan att skälla, gnälla eller liknande. 

8 kommentarer:

 1. Snyggt i de moderna husbilarna! Vi kunde förstås inte besöka Elmia igår, men kul att läsa alla bloggar som bloggat från mässan! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tur att Elmia återkommer varje år, så nästa gång är det kanske möjligt för er med ett besök

   Radera
 2. Va bra att Chivas kan vara ensam i husbilen, det är inte Alonso så bra på dessvärre därför får han vara med överallt och det kan ju vara lite problematiskt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det känns lite befriande att vi t ex kan gå och handla tillsammans. Det har vi inte kunnat tidigare. Hoppas att det inte blir något bakslag.

   Radera
 3. Va händer. Skall dom skrota den gamla Lilla söta fröken Fräken.

  SvaraRadera
 4. Tack för bilderna, kul att se fina husbilar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lotta, jag kunde ha tagit fler bilder men oftast är bilarna fulla med folk så bilen kommer inte till sin rätt.
   Ha det gött

   Radera

Husbilen Helge