fredag 28 november 2014

Nu har vi haft några dagar då vi .............


har badat och solat och havet har i princip legat helt spegelblankt. Jätteskönt tycker de flesta eftersom det tidigare har blåst rejält och det har gått höga vågor. Seniorerna undviker att gå långt ut i vattnet när vågorna är kraftiga och strömmarna känns av. Men ungdomarna är djärvare så de badar och simmar oavbrutet.Det är tomt på stranden när det blåser ordentligt
och vågorna slår högt. Men det har en tjusning ändå!I övrigt är det besök på marknaderna för att köpa grönsaker och kött som gäller. Våra marknader i byn finns tillgängliga varje dag i veckan så det finns alltid färska grönsaker, frukt, kött och fisk att inhandla.


Fräscha grönsaker


Kycklingdamen


Vidare har vi varit i Prachuap Khiri Khan (PKK) och förlängt vår MC-försäkring. Det är en extra försäkring som gäller vid skada på tredje man.
Efter en vecka får man komma tillbaka och hämta ut kvittot som ska placeras på MC:n. Generellt säger man att vi har byråkrati i Sverige, men då har man inte upplevt Thailand. Papper hit o papper dit som ska undertecknas. Men det värsta är ju att man inte vet vad man skriver under på. Deras bokstäver är ju helt annorlunda än våra. Det gäller bara att sätta tilltro till dem som handlägger allt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Husbilen Helge