fredag 7 november 2014

Uppehållsväder och solen är tillbaka

Visst är vi i ett land med monsunregn så egentligen ska vi inte deppa för att det regnar, det borde vi ju vara medvetna om. Men när det kommit 105 mm på ett dygn då kan ni ju förstå att vi kanske misströstar. Eftersom det i princip har regnat varje dag , mer eller mindre sedan sist, har vi ännu inte kommit iväg för att köpa stövlar. Men snart är det nog upptorkat i djungeln så att vi kan ta oss en tur till stövelaffären i Thap Sakae.

Vad har hänt mera här nere? Jo vi har varit på diverse restauranger och ätit god mat bland annat på den nyöppnade @Huai Yang. I fredags var vi på Driving Rangens buffé med dans, säsongens premiärdans, så det var många glada och dansanta människor där. Alltid trevlig atmosfär.


Fiffigt namn på en ny restaurang 




I lördags var det et gäng som gjorde en MC-resa till Burmagränsen för shopping. För vår del blev det bara lite orkideer inköpta.


Här är inköpet, vackra eller hur?








 
Här sitter vi och gör Loi Kratongblommor

Nu fattas bara ett ljus
 

Nu är det Loi Kratong  i Thailand, en festival som firas varje år. En förutsättning för detta firande är att det är fullmåne. Man tillverkar "Kratonger" som är en slags korg gjord av bl a bananblad och blommor. En liten slant läggs i som ett offrande till vattenandarna. Den skjuts sedan ut i ett vattendrag eller havet för att den ska kunna flyta iväg samtidigt som man önskar något .



När vi kom hem, efter att vi varit ute och tagit en långpromenad på morgonkvisten, låg denna vackra fågel på altanen. Den hade haft lite för bråttom så den har kört rakt in i altandörrarna som är av glas. Det innebär att den fick avsluta sitt liv hos oss. Efter sökning på internet har vi funnit att  det är fråga om en Black-backed Kingsfisher.


Denna vackra fågel fick tyvärr inte vara med längre
 

 På YouTube hittar du en filmsnutt under sökningen Black-backed Kingsfisher.
 







2 kommentarer:

  1. Så trevligt att hitta en ny blogg att läsa. Att flyga till Thailand är tyvärr inget som lockar mig, inte temperaturen heller. Vi gillar inte när det är för varmt. Men det ska bli kul att läsa om hur det är i landet långt borta. Själva njuter vi lagom värme i Grekland och dess fina natur.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej, tack för er kommentar. Vi känner också att Thailand blir för varmt så en övervintring nästa säsong 15/16 i Europa med husbilen är redan på planeringsstadiet. Det blir spännande och ett helt nytt liv för oss.
      Ha det gött som vi säger på göteborgska

      Radera

Husbilen Helge