fredag 12 december 2014

Bangkok shopping, hemresa

Taxiresan till Bangkok gick enligt förväntningarna och eftermiddagen ägnades åt shopping i området runt hotellet. Vi hade tur att det fanns en MK-restaurang runt hörnet där vi kunde äta deras jättegoda anka med gröna nudlar. Nästa dag for vi in till centrum för att besöka Jim Thomsons Museum, ett besök som vi har velat göra i många år men som inte blivit av. Historien runt honom är fantastisk och det var värt att lägga några timmar där.


Museet ligger inbäddat i grönska

Vilka fina orkideer!
 
Tyvärr så fick man inte fotografera inomhus. Troligen på grund av alla dyra antikviteter som fanns i museet. Det var också mycket folk som besökte museet vilket innebär att det var svårt att få bra bilder utan en massa "okända faranger". 

Efter besöket tog vi en promenad utefter en av Bangkoks klonger för att sträcka på benen i värmen. Först hade vi tänkt ta en klongbåt men det saknades en hållplats vid museet, så det blev en promenad..

  
 
Klong San Sap
                
Beträffande shopping så blev det ett besök på MBK där vi bl a köpte lite blåa ljus i form av små blommor och annat smått och gått till Helge. Vi vill att vårt liv tillsammans med Helge ska vara så njutbart och trevligt som möjligt. För övrigt kollade vi in julskyltningarna i stan. Nog är det glittrigt så det förslår.
Det klassiska varuhuset i Bangkok
 

En jättegran utanför ett hotell
Gran inne i ett köpcentrum
 
 
Men vi såg även denna gran bestående av utrangerade TV apparater


På onsdag förmiddag gick planet hem. Även denna resa blev vi uppgraderade till first klass. Oh vad det är skönt att kunna få sträcka ut sig i de breda och höj/sänkbara stolarna. Vi njuter och kan inte klaga på flygbolaget.   Kolla nedanstående bild vad bra man kan få det, då man är en "freqvent flyer".
 
Bilden hämtad från internet

 
 

Men nu är vi hemma och ska fira jul !

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Husbilen Helge