måndag 29 december 2014

Snart är det nytt år igen

Man kan verkligen undra vart tog 2014 vägen? Men tänker vi efter har det hänt mycket. Året började med 2 månaders vistelse i Thailand. Väl hemkommen var det dags att hämta ut  Helge och iordningsställa honom för sommarens resor. Han var i vår ägo endast i fem dagar innan det var dags att ställa in honom i idet hösten 2013. Det var många sladdar och krokar som skulle på plats för att vi skulle känna oss hemmastadda. Men vi gjorde så mycket vi hann med och resten fick fixas våren 2014.   Eftersom Påsken alltid firas i stugan i Tandådalen kom vi inte ut på någon längre resa i början av april.  Det var först runt Valborg som vi var ute ett par dagar. Det har blivit tradition att Valborg firas i Seglora med goda vänner. I Maj var det några turer runt väst- och hallandskusten. Det är alltid lika härligt att få tillbringa sköna dagar vid kusten med sol och förhoppningsvis värme. Den 1:a juni påbörjade vi vår resa ner till Kroatien och var borta nästan i sju veckor. En fantastisk resa som vi längtat efter eftersom det var ca 10 år sedan  vi reste i Kroatien med husbil.
Väl hemkommen var det dags att fara upp till Tandådalen för den årliga städveckan på gatan. Värmen och solen hade vi tagit med oss från Kroatien så vi fick några fina dagar där uppe med bärplockning m m. Tyvärr var det dåligt med hjortron. Någon deciliter fick vi ta hand om. Helt plötsligt var det augusti och på grund av bra väder kunde vi vara ute och fara. Det blev några korta resor runt om i Västsverige igen. Tur att det finns så mycket att se och göra i vårt fantastiska land. Husbilslivet är underbart och vi träffar hela tiden nya människor för trevlig gemenskap. Slutligen blev det början av oktober och det var dags att ställa in Helge igen  och sammanlagt blev det 92 övernattningar och ca 1000 mil.
Några dagar senare var det dags att fara till Thailand där sol, bad och värme väntade oss. Två månader där gick otroligt snabbt med småutflykter på moppen, sol o bad, umgänge med glada vänner m m.
Vi kom hem (Sverige) till "Nobelfesten" och har firat jul med barn och barnbarn. Nu är vi i Tandådalen och inväntar nyårsfirandet. Det är mycket kallt, termometern visar runt -20 grader och med tanke på att vi hade +33-34 grader i Thailand är skillnaden mycket stor och det bits i kinderna när vi är ute. Men det är fantastiskt vackert här med nysnö, krispiga träd och solen som dyker upp över bergskanten vid elva-tiden på förmiddagen.  

Lunch intogs på golfrestaurangen i Sunne där vi hade så här fint väder när vi körde upp på Annandagen.

 
Sedan har solen lyst på oss i några dagar och vi njuter trots kylan. Det är härliga promenader som vi får dagligen. Men nu ska det bli mildare till nyår. Det är bra för då behövs inte lika mycket kläder på sig. Nu är det lager på lager!
 
Ha det gott!

 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Husbilen Helge