söndag 1 februari 2015

Ny vintermånad igen men för oss fortfarande sommar!

Ja, idag är det den 1:a februari och vår tid i Thailand krymper. Vi har nu varit här i tre veckor och har bara fem kvar innan vi ställer kosan hemåt igen. Har vi ångest för det? Nej, eftersom då börjar en ny tid med husbilen och man har flera månader med svensk sommar. Om den nu blir bra, självklart blir den bra typ - föregående sommar. Så vi har mycket att se framemot.
Vad har vi då gjort den senaste tiden? Ja eftersom vi är i TH handlar det ju mycket om att varje dag bada, sola och njuta av livet. DET gör vi verkligen.

Nu har våra vänner från Värmland återvänt till "Ack Värmeland du sköna" men innan dess hann vi med en avresefest. IngaBritt gillar ju inte uppbrott så vi sa Auf Wiedersehn, så kommer vi att ses runt Påsk igen när vi är på väg till Tandådalen. Det var en fest med mycket god mat och trevliga gäster. Bland annat träffade vi sonen Niclas med fru som också är boende i Göteborg. Niclas hade fått låna en gitarr på vilken han spelade lite egenkomponerade visor, men även Evert Taube. Då blev det allsång, hoppas att vi inte störde grannarnas barn som sov.
           Niclas
 
Vi kommer även att sakna IngaBritts goda våfflor som hon är specialist på att grädda.
 En kväll kände vi för stora havsräkor med vitlöks bröd. Då är det Bengts  restaurang som  gäller. Varje lördag serverar han dessa läckerheter så det är bara att vara ute i god tid  och  boka bord. 
Här sitter vi på Bengts restaurang och  njuter goa räkor!
 
Så här ser räkorna ut när fiskarna kommer in med sin fångst. De är stora som våra svenska kräftor och Bengt kokar dem enligt svenskt recept med massor av dill.   
 
Gränsen vid Burma är en stor handelsplats som i vårt distrikt heter Dan Sing Korn har förändrats radikalt. Tidigare var platsen typiskt thai med sina trästånd som vi skulle säga vara mer eller mindre provisoriska. För knappt ett år sedan har dessa stånd rivits och nya stora affärslängor är under uppbyggnad. Något som kan kännas fräscht och modernt. Men den genuina tatschen är helt borta, vilket vi faranger i byn tycker är synd.  

 Så här fina affärer blir det när allt är klart. Men kommer burmeserna och thaiarna att klara de nya hyrorna? Prisökningar på gång så klart!

 Ha det gott!
Bengt o Ingela
 

 

2 kommentarer:

  1. Visst är det trist att det genuina försvinner? Man undrar vem som kommer att tjäna på det. Vi kommer inte att åka dit igen, åtminstone på länge...

    SvaraRadera
    Svar
    1. För vår del blir det också så att det dröjer, men av andra randiga skäl som ni vet. vi ses snart i HH.

      Radera

Husbilen Helge