tisdag 17 februari 2015

Shoppingtur

Nu var det åter dags för en shoppingrunda till Hua Hin. Resan upp gick snabbt och bra med taxin. Först hade vi tänkt ta tåget, men morgontåget var så försenat så det blev en bil i stället. SJ ligger nog lite i lä här, jämfört med vårt mjölktåg norrut. Dagligen handlar det om flera timmars försening. Vi får köra upp till stationen för att kolla när det ska ankomma. Stationspersonalen skriver på en anslagstavla beräknad ankomsttid, men denna tid kan revideras flera gånger om.  Taxi blir därför oftast resultatet för alla som ska till HH.

Som vanligt bor vi på Thipurai City hotell som har en bra frukostbuffe enligt oss. Men tyvärr börjar hotellet att bli rätt nedgånget. Nästa gång får det bli något annat hotell istället även om det bara blir amerikansk frukost.

På dagordningen står besök på Market Village som är HH:s stora shoppingmecka. Där finns allt från billiga prylar till lyxiga bilar och kläder.  Eftersom det alltid är lika roligt att utrusta en husbil med så praktiska saker som möjligt letar vi jämt efter något som underlättar livet i husbilen. Denna gång blev det 4 st skoställ i plast som ska tryckas in i garderoben. Vi tror att det blir excellent ordning nu när skorna kan ställas ovanpå varandra, i stället för att bara kastas in huller om buller. 
 
Värt att släpa med sig hem?


Lotta som bor i Hua Hin gav mig tipset att besöka Khao Kao som finns i bottenplanet på MV och som säljer skor och bijouterier. Jag skulle inte bli besviken.

 
Inte blev jag det , för titta här vad jag hittade. Glittriga sandaler som blir bra att ha till sommaren.  
Dessutom två armband!  
 
Det var så härligt att titta runt i affären för där fanns många vackra skor, väskor med mera  och uppskyltningen var väldigt proffsigt gjord. Stort TACK Lotta för tipset!
 

 
Efter liter turer in o ut i affärerna blev det lunch och därefter en kopp kaffe med glass på Swensens.  Det var ju Valentindagen, Alla Hjärtans dag den 14 februari. Swensens bjöd på hjärtformad chokladbit!
 
 
 
Vi önskar alla  en fortsatt härlig vecka!
Bengt o Ingela
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Husbilen Helge