måndag 23 mars 2015

Mera Bankrutt

Jag har fått frågan om vi inte gick till templet och tog lite bilder. Vi hoppade templet denna gång för vi har varit där så många gånger och har även tagit en hel del bilder.  Men visst kan vi visa några av bilderna eftersom templet är helt fantastisk och ligger med en utsikt som är hänförande över gulfen.

Buddhastatyn är 18 m hög

Templet heter Wat Phra Mahathat Chedi Phakdee Phagard, men alla säger Wat Thong Chai och invigdes 1966. Templet har skänkts till folket i Ban Krut av H:M: Queen Sirikit. I toppen innehåller det en Buddharelik och det har även en mängd muralmålningar, se nedanstående bilder som är hämtade från nätet.  (Hämtat fr Resa i Thailand, Britt-Marie Bergman samt Ban Kruts hemsida.)



 
 
 Ortsnamnet kan stavas på 7 olika sätt, Ban Krud, Ban Krood, Ban Kruit, Baan Krud, Ban Grud, Ban Kroot, och Ban Grood. Man ser alla sätten i byn och i böcker. När vi kom till Huay Yang blev det så att vi tog till oss namnet Bankrutt eftersom alla visste vad det betydde och ordet var lätt att komma ihåg när man skulle berätta för andra var man varit på MC-utflykt.
 
Nu får vi se när vi kommer dit nästa gång!
Ha det
Bengt o Ingela


2 kommentarer:

  1. Nu har vi också kommit tillbaka från Thailand. Vi har hämtat HB i Malaga och nu till helgen startar vi vår färd till gamla Svedala. Vi har färjebiljetter den 21/4 från Kiel. Vi får höras av när vi har kommit tillrätta och när tvättmaskinen har gått färdigt.

    Vi hörs av när vi har landat och hämtat oss!

    Kram till Er båda från oss båda!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej, hoppas att ni fick en trevlig tid i byn. Nu väntar en lång färd hem där vi vet att ni tar det lugnt o sansat. Av många bloggar framgår att hemresa är på G. Ni får säkert sällskap. Vi hörs när allt är inte bara tvättat utan också torkat.
      Vårliga kramar från oss

      Radera

Husbilen Helge