tisdag 26 maj 2015

En fiskehelg

Nu visste vi vad vi skulle göra i helgen eftersom väderapparna visade på sol, 😍 . Det fick bli Bohuslän igen, för nu skulle det fiskas. Fram med kastspöna och agn, för makrillen kunde ju gå till. För två år sedan var vi i Marstrand vid ungefär samma tidpunkt och fick över 80 makrillar, vilken fiskelycka. Även småkillar kom ner till vattnet och bara kastade ut och fick napp. Många av dem ville inte sluta fiska trots att klockan var över 23.00 och det var läggdags för dem.
I alla fall  filéade vi vår fångst och erbjöd de som stod på ställplatsen att få makrill eftersom vi inte kunde ta vara på allt. Tyvärr var det inte alla som uppskattade fisk! 😢 Konstigt tycker vi som bor på västkusten och äter fisk minst en gång i veckan.


Tänk om denna helg kunde bli lika lyckosam som den 2013!

Men hur blev det med fiskelyckan. Vad vi hörde hade makrillen gått till i Grundsund men vi stod ju utanför Lysekil. Hoppas att den kom hit till oss också. Trots många turer mellan diverse fiskeställen blev det inte mycket bevänt med makrillen denna helg, varför är det ingen som vet.  De missade nog koordinaterna trots att de finns utsatta nere i hamnen. Några småtorskar, sej och vittling fick vi dock och några fick enstaka fina makrillar. Lyckan är fullgod trots att vi inte slog rekordet från 2013.


Här är en som är duktig på att filea makrillen. Vi gläds med honom över fångsten.😍


Men vädret var ju inte det bästa heller, det har regnat, blåst men även varit lite solsken. Hela västkusten har haft kylslaget och blåsig och apparna har visat snabba väderförändringar. Men vad kan vi göra mer än hoppas på mer värme nästa dag eller sitta inne i husbilen och mysa. 














Även om solen lyste med sin närvaro just då, var det bra att täckjackan fanns kvar i bilen. Man kan inte tro att det var kallt när man ser denna härliga bild med kustbandet i bakgrunden.


När solen var som varmast och vinden mojnat något blev det en promenad i omgivningarna och där var det sjösättning på gång i hamnen. Vi hittade en läig plats i hamnen och där satte vi oss och njöt med Chivas, som inte gillade att traska omkring i den hårda vinden.



Undrar vem som haft denna lilla fiskebåt?
















I fall att man går vilse så finns denna GPS-anvisning, följ och du kommer till badplatsen.

Om det hade varit riktigt gott väder är detta vägen ner till badplatsen! En inbjudande bild men det får nog bli en annan gång, dvs badet.

Här får husse rycka in för Chivas gillade att tugga på snäckskal, men det ville varken matte eller husse att han skulle göra.

Ibland fick jag vara inne o vila för blåsten var mycket tröttande. Valpar sover ju mycket så det var bara att slappa och se glad ut trots att det kan hända något spännande utanför husbilen sa Chivas.
Här står vi i färjekön för att ta oss över Gullmarsfjorden. 12 gr visar termometern på färjerampen! 

Ja det var denna helg, en härlig husbilshelg i trevliga och goa vänners lag!

Ha det bra
Bengt, Ingela o Chivas 


2 kommentarer:

  1. Är ju så himla gott med nyfångad makrill. Ser fram emot att ge mig ut med spöt snart.

    SvaraRadera
  2. Kan bara säga lycka till med fisket!

    SvaraRadera

Husbilen Helge