söndag 3 maj 2015

Så har vi firat Valborg



En Valborg i underbar miljö i Seglora. Det är nu fjärde året i rad som vi firar Valborg på Seglora familjecamping som har 18 elplatser och sex stugor.  Värdparet Uno och Yvonne är jättegulliga och enormt hjälpsamma och vill att alla ska trivas. Varför är då denna lilla camping så bra? Jo, Om det är en kall Valborg så har Uno byggt ett uterum där man kan sitta och prata eller äta när man är många i sällskap. Detta uterum blev flitigt använt denna helg eftersom vi inte hade någon go värme i luften.
Det finns även en historisk vandringsled i byn, Ekleden ca 22 km, som berättar om bl à Seglora gamla träkyrka som numera finns på Skansen i Stockholm. Av inristningen på minnesstenen, som står på den gamla kyrkplatsen, framgår att kyrkan flyttades 1916 till Skansen. 

Här ser man den gamla prästgården och en av ingångarna till kyrkogården samt den nya kyrkan i bakgrunden.




På valborgsmässoaftonen är det samling i bygdegården, Seglora gamla skolhus som var klart 1862. Vi besökte bygdegården där det serverades kaffe med dopp, var lottförsäljning och även vårtal och inte minst musikunderhållning av Seglora Rockers. Vi har "beställt" detta band även till nästa års valborgsfirande.
Resultatet av lotterna blev en fin liten blomma.


Självklart tändes det en Valborgs brasa när mörkret inföll. 
Trots den kalla vinden kunde vi ibland sitta ute och prata. Men att våren är på G upptäckte vi under våra promenader. 
Liljekonvaljerna börjar komma vid skogskanten. 




Även om Seglora är mest känt för den gamla kyrkan som flyttades till Skansen så ska man inte förglömma de vackra stensvalvsbroarna över Viskan.  Vill du veta mer om Seglora hittar du info på www.seglora.se.

Vi var fyra husbilar som var där och är mycket nöjda med helgen även om vi önskade lite mer värme.

Nästa tur har vi ingen aning om i skrivandets stund. Det är det som är så härligt att man kan åka vart man vill. Ett bussbolag som körde om oss under vår färd hade texten baktill: Vi tar er dit ni vill!
Jag skulle vilja ha texten: Vi åker dit vi vill!!

Ha det
Bengt o Ingela


2 kommentarer:

  1. Fina bilder! Alltid bra också med lite tips och ideer när man vill ut och åka. Vi far också lite dit näsan pekar men för oss som inte är pensionärer än så är det ju att åka då man har lediga helger eller semester osv. Visst är ju husbilslivet underbart!

    SvaraRadera
  2. Har ni vägarna förbi nästa Valborg är ni välkomna!

    SvaraRadera

Husbilen Helge