torsdag 9 juli 2015

Forts del 3, Brunsbuttel och Gluckstadt

På lördag morgon kör vi ut till Vesterhavet för att testa HB på stranden. Det är helt otroligt att man får köra på stranden, men det är ju klart att skulle bilar inte få köra ut skulle nog ingen orka gå ut till vattnet för att få sig ett dopp i havet. Väl ute får Chivas gå lös och han älskar att rulla sig i sanden och till slut går han även ut i vattnet med sina små tassar. När vi skulle köra därifrån hade översta lagret på sanden torkat till och vi fick lite problem med att komma loss. Backen hjälpte oss och sedan fortsatte vi mot Tönder och till Flensburg. Tyvärr var det så mycket bilar i omlopp att vi inte fick någon parkering trots att det var skyltat för HB. Dessa var dock upptagna av personbilar. Inget handlat med andra ord. 

Så här nära vattnet stod vi.
Här i bakgrunden ser man klitterna.
Servicenivån kan man inte klaga på. 

Vi körde till Brunsbuttel istället, en liten stad som ligger vid Elbes mynning nära Nordsjön. I stan finns en gammal sluss som är till- och ombyggd. Den påbörjades i slutet av 1800-talet men för att klara trafiken har den bl annat breddats i början av 1900-talet.  Det är den mest trafikerade konstgjorda vattenvägen i världen. 
Bengt beundrar sjölivet i Slussen.
För att få grepp om hur stora och framförallt långa fartyg som passerar Slussen fick jag ta två bilder.
Chivas sover, han har blivit trött av all havsluft.
Här ses man Elbes mynning ut mot Nordsjön.

I Brunsbuttel stod vi på stellplatsen i två dygn som kostade endast 3€, dock utan någon annan service än toaletter inne i simhallen som låg bredvid stellplatsen. Nu hade sommaren kommit så vi fick härliga  promenader och cykelturer runt staden och ner mot slussområdet. 
Man kan inte utan att beundra alla vackra blommor i trädgårdarna. 

På måndag bestämmer vi oss att dra vidare till Cuxhaven. För att slippa köra ner och runt Hamburg tar vi färjan i Gluckstadt över till Wischhafen. Den kostar 20€ för vår billängd.

Vi har dock hunnit med att vandra runt lite i stan och tagit en kopp kaffe. 
Vi har inte kört fel o hamnat i Köpenhamn utan detta är Gluckstadt . Ganska likt kan man nog säga. Men nu drar vi vidare!
Ha det gött önskar vi 4

2 kommentarer:

  1. Åh, vilken fin stad! Vad trevligt med alla era turer.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ni har ju också varit ute på härliga turer i TH, o än mer blir det nog nu med er nya Honda

      Radera

Husbilen Helge