söndag 23 augusti 2015

Kors o tvärs i Mellansverige

Efter att ha varit hemma några dagar med tvättande o liknande ställde vi kosan till Bohuslän. Fisket hägrade då makrillen gått till enligt hörsägen. Bengt kunde inte komma fram nog snabbt.
Väl framme och bilen uppställd gällde det att ta fram kastspöt och pröva fiskelyckan. Bengts första fångst på kvällen när vi anlänt till Lysekil blev 4 makrillar. Han var jättenöjd. 😍
Efter några dagars fiskande hade vi fått så mycket makrill att vi kunde leverera den beställning vi fått av värmlänningarna som väntade på en visit av oss. 💝

Nästa etapp blev till Grebbestad där dottern med familj var på semester. Sol och värme väntade oss enligt vädergudarna och lite grillning så klart framemot kvällskvisten.
Barnbarnet Saga älskar att ta hand om vår lille Chivas. 🐶 Här får han ett dopp bland rutten tång och maneter. Efter det ville ingen ha in honom i stugan förrän han fått ett rejält schampobad. Han luktade nämligen värre än rutten fisk!

Nästa stopp blev hos goda vänner i Värmland. Där fick vi följa med på en tur runt Glaskogens naturreservat. En mycket vacker bit av Sverige. Bland gammelskog på en liten grusväg stannade vi och våra ögon vidgades enormt av det vi fick se. Endast några meter från vägen och emellan träden finns ett Annorlunda hus. 🏯 Huset har varit med i TV programmet Annorlunda hus som jag tror sändes runt 2009 eller 2010. Jag kommer ihåg att jag såg delar av inslaget. Huset ska även ha varit med i typ något Discovery program eller liknande. 

Drakhuset kallas det och ägs av holländare som renoverat ett gammalt hus men inte fått bygga det större än ytan på det gamla. För att kringgå det, har delar av huset byggts på en räls som kan dras ut och vips så är huset större. Fiffigt va!

Här är det en husvagn som döljs bakom fasaden. 
Det finns också en badbalja men här visar jag klädkrokarna som var fiffiga tycker jag.
Sist men inte minst måste det ju även finnas ett utedass och det var gömt i en rund byggnad. 
Badbryggan som på något sätt hänger i luften,
Fastigheten var tom när vi besökte den och det var ju tur för annars hade vi inte kunnat ta några bilder på detta omtalade hus. 

Efter ett par trevliga dagar i Värmland for vi vidare till Tandådalen för att kolla renoveringen av husets södergavel. Snickarna var inte helt färdiga men lovade att vi skulle få sovmorgon. Tackar, det var omtänksamt av dem.
Sonen med familj kom också upp till stugan och som sedvänjan är, brukar det även bli korvgrillning, något som barnbarnen uppskattar mycket.  Det är alltid Sälendagen i w 30 vilket medför olika aktiviteter. Vi passade på att åka flotte på Västerdalälven! Något som uppskattades av både stora och små.🚢😃
Eftersom Tomas Ledin hade en sommarkonsert på Högfjällshotellet hade vi köpt biljetter till föreställningen. Men vilken sommar, vi satt i grässlänten med våra stolar och regnet öste ner och termometern visade på +8 grader. Tycker inte att det blev njutbart. 

Borlänge väntade oss. Vi skulle besöka våra före detta grannar i Skräddarbacken och visa upp vår nya familjemedlem, Chivas. Men på vägen mellan Sälen och Borlänge ligger Rättvik. Ett besök i Dalhalla vore intressant och vi tänkte oss en guidad tur. Men tyvärr kom vi lite för sent och dagens sista guidning var indragen för säsongen. Vi tog därför en promenad med Chivas runt området och fann en ingång öppen där jag kunde få några bilder.💝
Tänk att gamla gruvhål kan komma till användning igen. I Dalhalla förekommer alla olika typer av performance. Vi får se om vi kommer dit och kan få vara med om en föreställning! 

I Borlänge väntade bl a Charlie som är två år på oss. Han och Chivas blev kompisar direkt och lekte dagarna i ända.
En liten puss till min kompis.💝
Efter allt lekande behövde Chivas vila.
Bengt blev även firad eftersom han fyllt några år. 🎉💝

Nu har vi gjort Bohuslän, Värmland och Dalarna så nu var det dax för ÖSTKUSTEN, dvs Öland. Augustisolen värmde oss i husbilen på resan ner och AC: n gick för fullt i bilen. Men väl framme fick vi några fantastiska dagar där. Det blev sol och bad samt trevliga stunder med vänner som mötte upp. Öland är som ett gift man måste besöka ön varje sommar. Öland har så mycket att erbjuda, jag tror inte att någon får det långtråkigt där. 
En fika smakar alltid bra. Här tror jag att vi är på Kårehamns stellplats.
Här på stellplatsen i Böda fick vi en plats med eget rasrbord. 
Det var bra, då det kom ytterligare vänner som ville ha fika. 😀

Tråkigt att man slutligen måste åka hem igen. Konstigt nog har pensionärer åtaganden också! Är man inte ledig i 52 w? Ja ja livet är som det är och det gäller att ta vara på det så länge man kan. Vi har i alla fall varit ute och rastat Helge i 5 w. Det finns ju ett hem också som behöver lite omtanke! Sammanräknat har vi åkt 215 mil denna gång och haft mycket trevligt. 
På hemvägen tog vi vägen över Ulricehamn för att hämta Ulricehams Tidnings Sommarbilaga.

Jo då vi hade kommit med! Så nu har vi ett ex av intervjun. 

Nu sitter vi hemma och väntar på nästa helgresa för det är det bästa med sommaren att få rulla några mil och träffa trevliga människor.
Ha det gött o njut av sommaren som är kvar.
Bengt o Ingela 

7 kommentarer:

 1. Trevligt Trevligt!!
  Bobil Bäst...

  Ha det gott....

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig resa ni gjort! Sverige är fantastiskt
  Häftigt hus, det har jag aldrig hört talas om ��
  Vi längtar oxå till helgen �� får nog aldrig nog av husbilsåkandet ��
  Ha de gott // Nilla Våra husbilsresor

  SvaraRadera
 3. Vilken trevlig resa ni gjort. Det lustiga huset hade jag gärna önskat se, det såg spännande ut. Synd att vi inte visste att ni stod på ställplatsen i Ulricehamn ......då hade vi kunnat bjuda på en fika......vi bor ju på andra sidan sjön :)

  SvaraRadera
 4. Tackar, det vore trevligt att träffas, kanske stannar vi till på vägen till Elmia. Beträffande Annorlunda Huset finns det en artikel på nätet, sök Annorlunda Hus + Glaskogens naturreservat så visas några interiörbilder också. Det va kul att få se det i verkligheten, eftersom jag nosade lite på TV-programmet.

  SvaraRadera
 5. Vad kul ni har haft och kommit i tidningen också! Jag är alltså bekant med kändisar!

  SvaraRadera
 6. Som kändis vet du att fortsättningsvis bli det bara lyxhotell i HH

  SvaraRadera

Husbilen Helge