onsdag 20 januari 2016

Nu börjar 2:a halvleken ......

Nu är det åter dax för rundturer i södra Europa. Flygresan tillbaka till Malaga gick bra men vi blev försenade. Kl var 02.00 när vi var framme vid bilen så det blev en kort natt. På torsdagen körde vi från Malaga tillbaka till Nerja eftersom vi var intresserade av att besöka byn Frigiliana som bara ligger några km norr om Nerja. Den har en spektakulär panoramautsikt över Medelhavet och den omkringliggande Nationalparken Tejada. Byn har blivit symbolen för vitkalkade landsbyar med vackra, små hus i smala gränder belagda med pyttesmå kullerstenar i olika mönsterformationer. 
Ja här går det inte att komma fram med husbil, inte.....
Chivas får lite källvatten 
Vissa hus hänger på klippkanterna. Inte skulle jag vilja ha några fönster åt det hållet! Även byns brunnslock var dekorerade med mönster. 

Frigiliana har korats till den vackraste landsbyn i Andalusien och har även vunnit en massa andra priser för sin charm och skönhet. Vi fick en fantastisk dag med mycket sol som innebar kortärmat fram på dagen. Ett besök i byn rekommenderas. Väl framme i byn ska man ta vänster för att slippa köra igenom en smal gränd. Man kommer fram till en rondel som har några enstaka P-platser, oftast upptagna av personbilar. Kör man tillbaka på den stora vägen finns ett flertal p-platser som även passar långa bilar. 

Nu när vi ändå åkt tillbaka till Nerja kunde ju även ett besök i grottorna vara på plats. OK sagt och gjort det blev även ett besök i grottorna. 
Grottorna ligger öster om Nerja och utgörs av en mängd grottor som upptäcktes av skolpojkar 1959. Det är endast ett fåtal av grottorna som är öppna för allmänheten. En av dem har gjorts om till en stor hörsal med plats för flera hundra åhörare. De väggmålningar som finns tror man är 20 000 år gamla. 

Eftersom vi även varit i Postojna grottan vill man gärna göra en jämförelse. Ljussättningen i Postojna är enligt vår uppfattning mycket bättre. Då allmänheten inte har tillgång till allt i Nerja är det inte lätt att säga vilken som är störst. Nerja är i alla fall Spaniens största grotta. 

Vi har gjort mer men det kommer i nästa vända för nu väntar god mat!
Ha det bra önskar vi alla våra läsare.
We 4

2 kommentarer:

  1. Åh, jag blir alldeles nostalgisk! Grottan i Nerja är verkligen fin tycker jag. Skulle gärna gå på konsert där som de anordnar då och då....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi förstår, akustiken är säkert enastående och en konsert är säkert värt ett besök.

      Radera

Husbilen Helge