tisdag 19 april 2016

Att börja med allt .....

Snart har vi varit hemma i en vecka och känner att vi landat. Att ha varit borta i över tre månader innebär inte att det bara är att slå sig till ro vid hemkomsten. Man blir förvånad över hur dammet lagt sig överallt. In kommer man med armarna fulla med kläder, tvätt, matvaror m m. I vilken ordning ska man börja med all oreda?

Men det är jätteroligt att komma hem och känna att bostaden är rymlig jämfört med att bo i en HB. Även Chivas fick mycket spring i bena, det gick runt, runt i flera varv och mattorna låg inte där de brukar ligga. 
Hoppsan Chivas behöver nog också en refreschning, det var längesedan han klipptes.

Efter att HB var tömd, påbörjades lite städning av lägenheten eftersom barn o barnbarn var bjudna på middag på söndagen. Dammsugaren och dammvippa fram i ett huj. Bengt har lovat att dammsuga eftersom han ville ha en centraldammsugare installerad i lägenheten. Vad gör man inte för att slippa att själv dammsuga. 
Tulpansäsongen är över så nu får det bli rosor tills sommarblommorna kommer.

Parallellt med dammning o dammsugning gick tvättmaskinen varm, faktiskt i flera dagar för jag har tvättat om allt som var s k rent. På vissa campingplatser tvättar maskinerna i bara kallt vatten och i 30 min med speciellt tvättmedel. Jag har lite svårt att förstå att tvätten verkligen blir ren. Men nu är den körd på hemmaplan också så nu är den REN.

Chivas i sitt säkerhetsbälte som fästs i ordinarie säkerhetsbälte. 

Nu återstår att röja i HB. Men det har regnat och blåst så ingen av oss har känt att det är bråttom med att få HB i nytt åkbart skick. Det är först till Valborg som vi kommer att sticka ut igen. Sedan har jag planer på en liten statistiksammanställning över vår resa, men när den blir klar kan jag inte säga. 

Nu skiner solen så vi ska åka ut och ta ut mattorna i HB. Sedan är det bara att fortsätta med innanmätet så länge solen lyser och det är varmt. 

Ha det!
We 4

4 kommentarer:

  1. Det är som i Thailand där de också bara tvättar i kallvatten. Dessutom fyller de maskinerna för mycket. Det blir INTE rent! Är superglad att nu ha egen maskin med gradantal på...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eget är många gånger bäst, går det inte bra får man skylla på sig själv.

      Radera

Husbilen Helge