fredag 15 april 2016

Schleswig blev vårt sista stop

Vi har hört så mycket gott om stellplatsen i Schleswig att vi drog dit för att kolla in den och läget. Det blev fyra dygn i go innomhusvärme, sol ute, lite regn ibland och mycket trevlig miljö. 
Vad skönt med 16 amp, inte behöva tänka på att stänga av pannan när kaffet ska på. 

Vilket hygienhus, nog det bästa vi har upplev under vårt snart 40-åriga campingliv. 
Stort och rymligt, dvs toa o dusch i samma rum, många krokar att hänga kläder m m på, RENT och FRÄCHT, gott om varmvatten dygnet runt, ja vad mer kan man önska. 8 duschar kan tyckas lite men det var aldrig kö trots att stellplatsen var full under de dagar vi var där. 
Strandpromenaden som Chivas gillade att besöka varje dag. Men det blev inga tassdopp, nej han ville inte. 
En nackdel enligt oss var att man kunde bara betala för en dag i taget, gällde att passa öppethållande tiderna, för annars fungerade inte toanyckeln kommande dag. 
Trevlig stad att vandra runt i, pittoreska hus i gamla stadsdelen, ganska många klädaffärer på gågatan. 
Här njöt vi verkligen medan vi inväntade vår avresa med Kielfärjan till Göteborg. Det är nog inte sista gången vi stannar till där, men vi var enda svenska bil där vid detta besöket. Däremot var det gott om norrmän, kunde räkna in dem till 12 st. 

Så kom den 13: e slut och det var dax att köra till Kiel och ombord på färjan. Väl i Göteborg var det bara 20 min bilresa, så var vi hemma efter vår första övervintringsresa till södra Europa. Allt har gått otroligt bra, inga skråmor eller liknande på bilen, inte på oss heller för den delen. Tänk att det går att bo på ett så litet utrymme under nästan ett halvår, att få se och uppleva en massa spännande, träffa nya vänner som också tycker det är fantastiskt att kunna vara ute o kuska runt som nomader. 

Inte utan att det ger MERSMAK!

Nu återstår det bara att ........ja ni förstår RENGÖR........  
Men när det är klart väntar nya resor på oss .....
Till dess ha det gött! 
We 4 

3 kommentarer:

  1. Ja, ni har verkligen gjort en fantastisk resa! Förstår att det inte blir sista gången. Och tänk vad härligt att kunna ha med Chivas överallt utan att kolla om hundar kan has med. Ser fram emot nya rapporter så småningom!

    SvaraRadera
  2. Synd att Chivas inte ville bada, Alonso har badat där flera gånger, det tyckte han var toppen. Ja man förstår varför ställplatsen är full för jämnan. Kramar från oss fyra, tvåbenta och fyrbenta.

    SvaraRadera
  3. Vilken härlig resa ni varit ute på! Och ja, visst går det bra att bo på liten yta, det gjorde ju vi också under ett år ;) Välkomna till Sverige nu!

    SvaraRadera

Husbilen Helge