söndag 8 maj 2016

Ingen HB-resa denna helg

Trots långhelg och en fantastisk sommarvärme var vi på hemmaplan med Helge. Det fick bli personbilen som tog oss ut på en härlig tur i Bohuslän. 

Dottern och mågen renoverar sitt fritidsboende och vi var nyfikna på hur långt det avancerat. Det gamla köket är utrivet och ett nytt ska in, men vissa delar var restnoterade så snickarna lyste med sin frånvaro.

Här var det tre vovvar som hade otroligt mycke spring i bena. När det blev för intensivt mellan Chivas (14 mån ) och Malte ( ca 1 år) kom Myrra och läxade upp dem. 

Badbryggan åkte i vattnet denna helg och traktorföraren såg till att vinterns uppblåsta tång kördes bort. Åskådarna är nöjda med jobbet. 

Så här fint blev det efter att sommarstugeägarna hjälpts åt för att iordningsställa badplats och bryggor inför den nya sommarsäsongen. 

Det blev även en promenad utefter stranden till
                                                       Tanum strand

där restaurering pågick för fullt, om- och tillbyggnad av huvudbyggnaden. Anläggningen har ju funnits i ett antal år så det var nog behövligt med en uppfräschning av allmänna utrymmen. 
             Men vad har de satt upp? Kan väl knappast vara något annat än bastutält!

När vi åkte hem tog vi en tur förbi Lysekil för att kolla in hur långt man kommit med den nya stellplatsen i Skalhamns båthamn. Det kommer säkert att bli en otroligt fin stellplats i Bohuslän, något som verkligen behövs.
 
Underlaget blir grus, ca 18 elstolpar med två uttag i varje,  ett hygienhus med förhoppningsvis en cafeteria i, för visst saknar vi restaurangbåten med sina goa räkmackor. 

Vi hörs o ha det gött säger
We 4

3 kommentarer:

 1. Ja skämtsamt brukar vi säga att Västkusten är Bästkusten. Men trots det vill man ut och resa och hitta nya pärlor.

  SvaraRadera
 2. Vilket fint sommarställe! Ser jättemysigt ut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar å deras vägnar! Bli säkert jättebra när allt blir renoverat.

   Radera

Husbilen Helge