söndag 15 maj 2016

Nu är det över ...

Man minns hur det var när ens egna barn drabbades. Det vattnas, kliar och är allmänt irriterande. Ja, just det de minsta barnbarnen har drabbats av vattenkoppor. Inte så konstigt när man är på dagis för vattenkoppor är väldigt smittsamt och en vanlig sjukdom bland förskolebarn. Först fick treåringen det,


                                          Men Tilde klarade det bra ändå!

hon fick de flesta kopporna i ansiktet, men inte så hög feber. Efter ca två veckor var det dax för storebror fem år att insjukna. 

                         Men stackars Lukas det fanns nästan inte en fri fläck på magen!

Farmor och farfar ställer gärna upp och VABBar. Dels var vi hos dem och ibland tog vi hem dem till oss beroende på lite andra åtaganden.  Lukas hade mycket hög feber i flera dagar, så här var det kylbalsam och vatten som fick sättas in. Trots det var han väldigt tålig. Fina barnbarn vi har! Men i fredags var vi hos oss och han och farfar byggde med lego. Kraften hade återkommit och det kändes riktigt bra att Lukas började bli sitt gamla jag. 

                                 Glada killar som bygger lite av varje!
Fram mot lunch när vi började känna av hungern drog vi iväg till 
en för oss relativt ny restaurang på Hisingen. Här kan man välja på allt inom  Asiatiska- och även Suschi -rätter. 

                                    väldigt gott tycker Lukas men det kliar på magen.

Men nu väntade dagens höjdpunkt. Eftersom han fyller fem år om ca en vecka har farmor och farfar lovat att köpa en ny cykel till honom. 
Frågan var ju vilken storlek som passar en femåring? Så bra att ha honom med sig och med lite hjälp kom vi fram till att en 16 tummare var lämpligast. Först var det den röda som hjärtat svärmade för. Sedan såg farfar en blå och då var det den som gällde. Ingen tvekan här inte. 
Åh vad skönt att det gick så fort att bestämma sig tyckte farmor o farfar. Nu väntar vi bara på femårskalaset. 
När pappa kom och hämtade Lukas på eftermiddagen måste Lukas ha övertalat pappa att montera cykeln  så fort som möjligt. För senare på kvällen fick farfar detta kort på Lukas. Han och mamma var ute och tog sig en provtur i  området. Vilken glad kille, det strålar om honom. 

Men på måndag ses vi, för då är dagis stängt, och farmor o farfar kommer till er igen. Kanske kan vi cykla lite då också. 

Ja nu är vattenkopporna över så då är ni väl lite piggare och vi kan se vad vi ska hitta på mer! 

Ha det gött
Säger we 4

4 kommentarer:

 1. Inte kul! Fast vattkoppor heter det väl ändå, inte vattenkoppor ;) Jag fick det när jag var 23, inte kul!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja helt riktigt det heter vattkoppor. Ibland blir det lite talspråk, kunde även blivit vattenkopper. Lite dialektalt eller? Att vara vuxen o få s k barnsjukdomar brukar inte vara kul.

   Radera
 2. Underbart med barnbarnen, men tråkigt när de blir sjuka, då är det gott att en farmor och farfar finns till hands. "Barnsjukdomar" är lika bra att man får som barn. Själv fick jag röda hund som vuxen det var inget kul. Trevligt med cykelturer :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. ja det är tur att man är pensionär. Så var det inte när vår andra kull som nu är 15 o 13 år var sjuka, då fick man pussla mer med tiden för att kunna hjälpa till.

   Radera

Husbilen Helge