tisdag 12 september 2017

Årets (H)julafton eller Nyårsafton

Jovisst är det så att September månad har blivit årets höjdpunkt, ELMIA mässan är något som vi varje år längtar till. Varför, jo men tänk alla nyheter visas ju där, om man inte varit på Dusseldorfmässan förstås.

Flaggorna och välkomstskylten inbjuder oss till många timmars rundvandring i ofantligt stora mässhallar. Eftersom vi bor på campingen under mässdagarna får vi köra in med Helge på ett annat ställe. Detta gör att vi alltid går in så att säga bakvägen och slipper trängas med alla besökare som väntar på att klockan ska bli 10.00 och portarna slås upp. 

Nu finns det så många inlägg om stora bilar och alla nyheter runt dem i bloggar och tidningar. Därför tänkte jag vissa på lite "smått" 

Här är killarna som tyckte det var helkul att få springa omkring i hallarna. Kan ni gissa vad de samlade på? Bakom den mittersta balkongen håller han en kasse i händerna som är full med papper. Jo, de visste att godis fanns överallt att tillgå i montrarna och det fanns också ett stånd med gratis glass. Långtråkigt var ett ord som inte fanns i deras värld denna helg. 

Själva gick vi runt och tittade på några Plåtisar. Varför ska alla säga, "nej jag måste ha space". Visst är det förståeligt men i en Plåtis finns allt med, men inte i macroformat utan i microutförande. Själva tycker vi att det är så roligt o se hur dessa små Vans har utvecklats de senaste åren. 

Här är Adrias Twin, med långbäddar och till ett bra pris. Utrustas bilarna med lite större motor o s v kommer prislappen att bli något högre. Men det går nästan alltid att få en välutrustad bil under miljonen. 

Här har Adria lyckats med att få in ett stort kylskåp. Även lådorna är rymliga och jag tycker att de väsentligaste köksprylarna får plats. Två små garderober har placerats under fotändarna. Hur många stora bilar är det inte som har garderoben under sängen! Alltså de små bilarna börjar lika de stora men de är i microformat istället. 

Här är en bil som har vattenburen värme och även golvvärmen är vattenburen. Det är Westfalias nya
Columbus bil. Vattenburen värme har vi haft i alla våra bilar, så lång erfarenhet av det gör att vi finner att detta är en bil Top of the Line. Men ska jag vara ärlig kunde all plast invändigt bytas ut mot "varmare inredning".


Här hittade vi den enda fasta torkhängaren! Den är inte så stor men räcker till några handdukar eller lite småtvätt. 
En annan bil där inredningen är mycket lik sina storebröder är Carthagos Malibu 640. Att gå in i denna bil innebär att många Carthago innehavare känner igen sig då träslaget återfinns i deras bilar. Men de runda fönstren tror jag inte finns på någon storebror. Det ger dock en maritim känsla och nog tycker jag att idén är kul. Undrar bara om rullgardinerna är runda??? Jag får medge att så noga kollade jag inte. 

Vad hände mer på mässan? Burstnerklubben fyller 20 år i år och har firat det vid alla sammankomster. Så firande skulle ske även på Elmia och i tältet. 

                              
                                    Här hjälper Bengt till med bordsdekorationerna

Innan grillbuffen serverades blev det en liten fördrink hos klubbens kassör. Smakade utsökt! 

Sedan var det dax att gå iväg till tältet och avnjuta buffén som serverades med öl eller vin för den som ville ha. Allt det goda som vi åtnjöt  var sponsrat på grund av vårt jubileum. Ett jättetack till vår sponsorgrupp. 
   I gengäld hjälpe klubben till med att städa Hymergruppens hallar varje kväll.
   Faktisk en rolig insats trots allt. 


En annan höjdpunkt var Gunnar Svensson från Grums. Han kom och sjöng och spelade för oss under kvällen. 

Här tänkte jag lägga in två videos som visar hur go musik han levererar och som vi får njuta av när Gunnar är i farten. Tyvärr så can't Blogger unload them. Error, error!!!!  Ska man lämna Blogger eller? Men den är ju så enkel förövrigt. Jag får nog tänka över saken. 

I alla fall så avslutade vi mässan med att pusta ut i soffan. Gjorde ni det också? 
Det blev ett bra avslut på denna mässa. Nu är det bara att vänta in 360 dagar så är vi där igen. 

Ha det nu så gott och tack alla som gjort Burstnerklubbens 20 årsfirande till en stor fest och alla andra vi träffat och pratat med. 

Ha de gött så kanske vi ses senare på soliga breddgrader
We 4


6 kommentarer:

 1. Lite synd att vi inte kunde vara med i år ... men kul att läsa alla reportage! :) Själv är jag sugen på en plåtis faktiskt!

  SvaraRadera
 2. Ja det var synd för vi träffade flera bloggare där och kunde utbyta lite tankar om resor o livet.

  SvaraRadera
 3. Missade er tyvärr :-( Men det var ju lite folk, och inget direkt ute-sitter-väder
  Inte som förra året :-)
  Ha de gott och klappa om Chivas

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi får hoppas på nästa år eller ute på vägarna kanske. Ha de gött

   Radera
 4. Kul att vi sprang på varandra även om det var som hastigast. Vi kikade en del på Rapidos plåtis, den var också väldigt fin och gediget byggd (kändes det som i iallafall) Ja ses vi inte förr så ses vi på nästa Elmiamässan :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med den var också trevlig, tyvärr alltid så mycket folk i deras bilar att det var svårt att få ett bra foto. Mängden people är väl ett tecken på att bilen är lyckad.

   Radera

Husbilen Helge