söndag 8 oktober 2017

En tur till Tandådalen

Sent omsider kunde vi fara upp till stugan för att njuta av hösten och kolla att allt är i ordning inför den kommande vintern. Vi hade tänkt att det skulle bli en resa i månadsskiftet augusti/september för att plocka bär men tiden sprang ifrån oss. Men nu är vi här.
-2 gr under natten, så morgonen var kylig men vi fick en underbar morgonpromenad med Chivas. Även han njöt. Men efter en timma kom solen fram och det blev härligt att andas in den rena klara luften.
Inga bilar denna tidiga morgon så jag fick springa fritt.

Löven är nu helt gula och lyser fint i solskenet.

                                       Blåbärsriset är frostnupet och har fått en så fin färgNär vi var på Larsmäss utanför Nora för någon månad sedan köpte Bengt en fågelholk som skulle sättas upp eftersom en behövde bytas ut. Nu var det dags att göra det jobbet.


Nu är det bara att vänta och se om det blir några fågelungar till våren.Vi tog en tur mot norska gränsen för att se huruvida flygplatsbygget kommit igång. Sälen har en liten flygplats som nu ska byggas ut och bli internationell. Scandinavian Mountain Airport kommer namnet att bli och regionen räknar med att det blir nya  gäster från bl a England, Tyskland och Danmark som kommer att besöka regionen, främst vintertid men även på sommaren.

Hit hittade vi lätt

Kalhygge så långt ögat når

Ja det var lätt att konstatera att bygget är igång. Jag läste på nätet att det är tänkt att flygplatsen ska vara klar till vintersäsongen 2019.

 Eftersom det låg stora rishögar med tall kvar, så bröt vi av lite grenar för att stoppa i våra blomsterlådor
.

Julförberedelser

Sätertjärn låg spegelblank men där var inte någon som stod och fiskade. Tjärnen har inplanterad fisk så med fiskekort kan man hoppas på Put & Take.

På eftermiddagen fick vi en chock, det började regna. Kanske inte konstigt med regn men det visade sig vara snöblandat regn.


Här ser ni resultatet, snöklädda toppar.
Men det kommer ju inte att ligga kvar någon längre period.


När vi passerade parkeringsplatsen vid Östra Tandådalen fick vi se att en ställplatsskylt kommit upp. Det var ju bra för där brukar alltid stå husbilar på denna parkeringsplats. Tyvärr finns det dock ingen form av service där. De vita fläckarna i backen är inte snöhögar utan plast som ligger där. Kanske pågår det någon form av experiment med snö under, inte vet jag.

Nej, nu ska vi passa på att kolla in lite fina vyer och ut och flåsa lite grand med Chivas. Det gäller att vara aktiv när vi är här uppe och njuta av den fina naturen!

Ha de gött
We 36 kommentarer:

 1. Hej, jag har också varit i de där trakterna under helgen. Såg de där vita högarna i fredags när jag gick Södra Kungsleden från Högfjällshotellet.
  Nyfiken som jag är var jag tvungen att kolla vad de höll på med. I lördags åkte jag mot Tandådalen och Hundfjället. Och precis som ni fick jag se skylten, Ställplats, svängde in, stannade och gick helt enkelt upp för att titta vad det var.
  Jodå, under den tjocka vita filten ligger det snö, snöhögar. Men jag blev inget klockare av det? så frågan kvarstår, vad ska de ha gammal snö till???
  Ha det gått i fjällen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du kollade innehållet. Jag håller med om frågan, snö till vilken nytta? Men jag kommer ihåg att Skistar sparat snö vid ett annat tillfälle som användes vid O-ringendagarna (juli) här i Sälen. Barn och ungdomar fick låna skidor o pjäxor för att pröva på skidåkning i en liten preparerad backe. Fantastisk kul ide tycker jag.

   Radera
 2. Usch och fy med snö och jag saknar verkligen inte stugan vi hade i Stöten. Visserligen är naturen otroligt vacker - men det hjälps inte .....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jovisst den goa värmen söderut är allt bättre på vintern. Men däremot gillar vi Sälen på sommaren!

   Radera
 3. Skönt att se att ni är välbehållna upp. Nu får Chivas andas lite go härlig höstluft i fjällen. Hösten är fantastisk fin med sina färger.
  Ha de gott
  Kicki o Putte

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har varit några sköna dagar här, men i morgon vänder vi hemåt. Grannarna åkte idag så det blir mörkt här uppe på gatan i kväll

   Radera

Husbilen Helge