måndag 30 oktober 2017

Ide och idé

 Att gå i ide denna vinter var något som vi bestämde redan på försommaren. Nej, inte Bengt o jag utan det var Helge som skulle vinterförvaras i år. Vi har ju varit ute och rest i Spanien och Portugal två vintrar i rad och kände nu, att något annat måste göras då den senaste vintern inte var så där varm och go som vi ville ha den.
Det var bara att ringa till ägaren av ett förråd,  där vi haft Helge inställd tidigare vintrar och fråga om det möjligtvis fanns plats för oss i vinter. Jo då, det fanns plats för Helge. Vi blev jätteglada. Nu kunde vi koncentrera oss på vår idé.


Men först gällde det att städa Helge både invändigt och utvändigt! Alla vet ju att det blir både damm och smuts i alla vrår. Men till slut tyckte vi att han var redo för vinterförvaring.

När det var klart körde vi till förrådet men det var ju inte bara vi som skulle ställa in våra klenoder.
Många husvagnar var på ingående!

 Entrén är smal så de breda vagnarna hade det lite jobbigt

Här står Helge på tur och ska rättas upp

Sedan skulle alla personbilar köra tillbaka, men de fick snällt vänta på att infaren blev tom.

Nu blir det till mitten av april då vi får träffa Helge igen! En lång period men vad gör man inte för att få ha honom i säkerhet. Rätt som det är, är det vår igen och vi kan hämta ut honom.

Men vad var det nu för idé som vi höll på med,  jo att planera kommande vintern. Som jag sagt tyckte vi inte att förra vintern i Spanien/Portugal va så där jättegott o varmt. Vi fick tips av goda vänner att söka på nätet för att se var vi kunde tänka oss att tillbringa kommande vinter. Thailand var inte aktuellt längre då vi sålt vårt hus där och förresten så klarade jag inte värmen m m längre.


Här kommer vi att tillbringa fem månader i vinter tillsammans med Chivas. Det ska bli underbart att få komma ner till Grand Canaria igen. Vi har inte varit där sedan 2004 eftersom vi 2005 köpte huset i Thailand och all ledig tid förlades  dit. Men nu är den eran över och vi prövar något nytt.

På lördag lyfter vi från Landvetter!

Ha det gött
Bengt, Ingela o Chivas 

5 kommentarer:

 1. Njut ordentligt, hoppas ni får det varmt.
  Husbilen Ventilen 😎😎🐕🐕

  SvaraRadera
 2. Ska bli jättehärligt o spännande. Kommer att rapportera lite då och då!

  SvaraRadera
 3. Hoppas att ni blir nöjda med ert val. Lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas vi med! Problemet var att få tag på ett boende som tillät hund. Hade hellre velat haft en bungalow för Chivas skull men lägenheten verkar fin så det blir nog bra. Ha de gött!

   Radera

Husbilen Helge