torsdag 22 mars 2018

Restauranger m m som vi uppskattat - Del II

Vi flanerar runt  och hittar restauranger som vi testar. Alla faller oss inte i smaken på grund av att vi tycker att köttet är för tråkigt, såsen för stark eller någon annan smakinriktning som vi inte uppskattar. Men det finns massor med restauranger som serverar bra mat och här föreslår vi ytterligare några stycken.
Husmanskost
Jaa, det är något som vi kan längta efter. Vi fann en finsk restaurang, Ravintola Kuparipannu som ligger i  hörnet av  Av de Tirajana och Av Alf Provisionales. Tänk er något så svensk som
kåldolmar med lingon.
Den kvällen gick Bengt som på moln. Men även vår son med familj uppskattade restaurangen för både dess goda mat och trevliga service. Särskilt omtyckt av barnen var deras hemlagade hamburgare och även pastarätter som jag bland annat åt av vid ett flertal tillfällen.
 

I köpcentrat i San Agustin ligger en restaurang som verkligen serverar klassisk svensk mat, Anita & Pepes bodega. Där var vi en kväll en mängd HBKare som samlats för att ha en trevlig kväll. Vi var nog ca 25 st pers som i princip alla valde att äta Raggmunk med fläsk. Jättegott!
Nu bodde alla inte i sina husbilar utan det var många som hade hyrt in sig på hotell och liknande, men det hade ju ingen betydelse hur vi bodde, utan avsikten var att HBKfolket bara skulle få en trevlig samvaro en kväll i januari.
Bengt med Husbilen Helge

                                                       Lennart med Husbilen Ellen
I samma köpcentrum ligger också Tonys Grill som är mycket populärt. Här serveras en trerätters för 10,50€.
Då ingår  en välkomstdrink, snaps till förrätten och slutligen en Irish Coffe för den som så önskar. Det är svårt att välja mellan Plankstek och Sjötunga för båda rätterna är utsökta. Enklast blir det om man går dit flera gånger och alternerar huvudrätten.  
Sjötungan
Så här god var planksteken, tyvärr glömde jag att ta upp kameran i tid!
 
Tony har jobbat i Sverige och känner väl till vad vi svenskar tycker om att äta. Att gå dit spontant innebär att man nästan bör vara där strax före klockan sex. Vid halvsju är det långa köer utanför restaurangen eller så får man reservera bord för att vara säker på att få en god bit mat den kvällen. Även här är personalen trevlig och service minded.I andra ändan av Playa del Ingles ligger en tysk restaurang (vid den välkända backen) där vi vid ett flertal tillfällen ätit något så gott som köttfärsfylld paprika. Den finns normalt inte på menyn men kan vid speciella tillfällen annonseras ut på restaurangen.
Det är vår käre Max som vet när det serveras paprika med köttförs, han är således vår kontaktperson.

Olssons Kök
Att äta ute varje dag är inte riktigt vår melodi, för vi tröttnar snabbt på all turistmat. . Vi tycker att det är både roligt och gott att laga lite mat själva i lägenheten. Trots att köket inte är så välutrustat med köksredskap har det gått bra att fixa god mat. Vi har gjort en jättegod grönsakssoppa, stekt fläskfile som serverats med blomkåls- och broccoligratäng.
Ibland har det blivit någon form av fiskrätt eller salladsrätt för omväxlings skull.
Tomatsallad med moussarella
Här ska det bli inbakad lax med potaismedaljonger.

 Sedan ska vi inte glömma vårt lilla julbord där vi köpt skinkan på IKEA och hembakat vörtbröd på Svenska Kyrkans Julmarknad.


Vi saknade inte något direkt på julbordet utan lät oss väl smaka. Nu hoppas jag att ni fått lite olika förslag på restauranger med både bra mat och god service och att det går att laga mat i ett litet kök med begränsad utrustning. Grönsakerna är så fina här så därför är det roligt att fixa till lite av varje.  Mercadona har en fantastisk fin kött- och fiskdisk där utbudet är stort och det ibland kan vara svårt att välja mellan alla godsakerna.  Att hitta kryddor i hyllorna kan vara svårt ibland, men med hjälp av "Googles översätt" har personalen oftast lyckats visa oss till rätt sort.
På lördag flyger vi hem efter att ha varit här i fem månader en period som vi uppskattat och som vi finner har gått väldigt fort på grund av trevlig samvaro med vänner och nya bekanta.  Vintern har varit lite kall och blåsig men jämfört med Sveriges hårda vinter har vi haft det fantastiskt fint, endast ett fåtal regniga dagar.


Ha det gött
We 3

2 kommentarer:

  1. Blir det fler vintrar där?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi har ännu inte bestämt oss, just nu njuter vi av att vara hemma alla tre

      Radera

Husbilen Helge