måndag 19 mars 2018

Restauranger som vi uppskattat - Del 1Eftersom vi ska stanna 5 månader på samma ort, tycker vi att vi har jättegott om tid att besöka olika restauranger i området och att det ska bli en spännande tid att utforska diverse restauranger med olika smakinriktningar. En spännande tid som vi har framför oss med andra ord.. Men nu har vi snart avverkat dessa månader och finner att vi har inte ens besökt 10 % av alla restauranger och barer. 
Men jag tänkte i alla fall sammanställa en kort resumé över de som vi fastnat för här på GC.


 Det blev så många bilder att jag får dela inlägget i två delar för mobilnätet orkar inte med att skicka allt.
En klassisk italiensk restaurang


Det finns säkert många restauranger som serverar fisk. Men vårt absolut bästa ställe är Restaurante Rimini. Den är inte enbart en fiskrestaurang utan egentligen en riktig klassisk italiensk  restaurang med både pastarätter, kött och fisk. De har två restauranger i Playa del Ingles men vi har bara besökt den som ligger i samma hus som hotell Corona Blanca på Avenida de Teneriffe. De öppnade 1982 och har sedan dess varit en jätte attraktion för både spanjorer och turister. Sedan ska vi inte förglömma den fantastiska service och atmosfär som personalen tillhandahåller, en filosofi som genomsyrar hela personalstyrkan, ett varmt leende, vänliga och hög professionalism inom alla områden. Något som vi inte kommer att glömma är deras desserter. In kommer kyparen med ett stort fat fullt med de efterrätter som serveras just vid det tillfället. Det är inte lätt att välja då alla ser så mumsiga och delikata ut. Prisnivån? nej inte alls så extremt dyrt som man skulle tro.
Här åt vi sjötunga alla fyra för det var ju den rätten som vi ville att Max o Ann-Helen inte skulle missa under sin vistelse här på GC.
Blev mycket uppskattat!
Sedan var det efterrättsbrickan - smarrigt värre!
Varför inte en konjak som avslutning på en lyckad middag?
Temperaturen är viktig!
Lite bilder från inredningen som är sober!

och vår lilla prinsessa som hittade en lämplig krona att sätta på huvudet! Kinarestauranger
Vi har fastnat för den restaurang som ligger i det gamla köpcenter Kashba, Shanghai Wok,  som har både buffé och a la carte rätter.  Även här är personalen vänlig och servicevänlig. Maten är snyggt upplagt i sina fack med beskrivning på engelska vad det är för något. Dessutom finns rått kött och fisk samt grönsaker som man kan välja och gå till kocken med, så grillar han det efter ens eget önskemål.  Restaurangen är mycket populär och det beror säkert på att kinarestaurangerna inte är så dyra, vuxen 8,95€.
Det finns ytterligare en kinarestaurang, Asia House i San Fernando, som har mycket goda rätter och dessutom väldigt många att välja på. Jag tror att det är 107 st som erbjuds.  Men där finns inget buffebord utan man beställer in olika rätter som serveras på små fat. De kallar det för Buffé a la Carta, rätt smart egentligen.  Man får beställa in hur många olika rätter som helst och i vilken ordning man vill, de är således alltid varma och fräscha. Priset är fast f n 11,95 € för vuxna och 6,95 € för barn. Tilläggas ska att momsen ingår inte utan tillkommer. Denna restaurang är således lite dyrare än den i Kashba.


Men avslutningsvis på del 1 vill jag visa lite dessertbilder från restaurang Rimini:
Ja som ni förstår kan vi verkligen rekommendera denna restaurang.

Förtsättning följer
Ha de gött
We 3

6 kommentarer:

 1. Svar
  1. är så smaskigt! Idag blir det vårt sista besök på Rimini för på lördag är det dax för flyg till Svedala

   Radera
 2. Den där efterrättsbrickan såg ju lyxig ut! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Smarrigt värre, men ändå inte för sött! Men nu tror jag att vi ätit igenom hela ”brickan”

   Radera
 3. Rimini har vi inte besökt, så det var ett bra tips! Tack för det!

  SvaraRadera
 4. Jaa, och vi har bara ätit sjötungan där varje gång. Såsen är underbar! Hoppas ni hinner med en tur dit!

  SvaraRadera

Husbilen Helge