fredag 6 april 2018

Så här bodde vi i Playa del Ingles

Nu har vi varit hemma ett tag och kan se tillbaka på våra 5 månader som vistelsen på Grand  Canaria varade. När vi besökte ön i vår ungdom låg vi mest på stranden och solade. Kanske hyrde vi bil en dag och körde upp till tex St Lucia. Men något mer av ön såg vi knappast. Därför var det en upplevelse att kunna vara där en längre period och försöka att få se ön med andra ögon än bara det här med solande.
Den här gången hyrde vi bil 3 gånger, en vecka, 2 dagar och slutligen 3 dagar. Trots det känner jag att jag inte är färdig med de gröna och fina bergen. Delvis berodde detta på, även om solen sken vid kusten, att det kunde regna uppe i bergen. Men ön finns kvar och vi kan ju åka dit någon mer gång när vi önskar.

Eftersom vi hade Chivas med oss var det inte lätt att få tag på ett boende som accepterade hundar. De flesta mäklarna svarade inte på vår förfrågan i vilken vi presenterat oss samt beskrivit vår underbara Chivas. Men till slut fick vi ett svar och det visade sig vara en lägenhet i Playa del Ingles som ägdes av en italienare.


Lägenheten bestod av en ganska liten balkong med markis, 1 sovrum, 1 vardagsrum med kök samt en toa med dusch. Totalt var den på 74 kvm och den låg på sjunde våningen i ett för oss jättekomplex
med drygt 200 lägenheter.
Vi var dock inte de enda svenskarna där, jag tror att det var ca 6 svenska pensionärer som köpt lägenhet i huset. För övrigt var det mest spanjorer eller några italienare som ägde sina lägenheter.
 
I nedanstående beskrivning av interiören har jag lånat bilderna från den site där lägenheten var presenterad. Dessa bilder ger mer rättvisa åt lägenheten än mina bilder som jag tagit själv.
Sovrummet var mycket rymligt med en dubbelsäng som vi skulle önskat haft bredden 180 cm istället för 160 cm. Med Chivas vid fotändan var det ibland trångt för oss alla tre då han valsade runt när vi rörde på oss.
I köket fanns både kyl o frys samt diskmaskin. Även en micro och en liten ugn var inplacerade i ett skåp till vänster om spisen. Beträffande köksutrustningen så kallas det för "fully equiped" även om vi saknade mycket. Själva köpte vi kniv, skärbräda, sax, förvaringsburkar med lock, potatisskalare m m för att vi skulle kunna känna oss hemtama i köket. Det är ju skillnad att bo 14 dagar på en semesterresa och 5 månader som vi bokat. Då kräver vi lite bättre utrustning i köket. Men med erfarenhet från husbilen kunde vi laga enklare mat som vi njöt av. Sedan blev det många restaurangbesök också, men som ni vet, det är lätt att tröttna på den s k turistmaten.  
 

Soffan i vardagsrumsdelen hade plats för oss båda två, om vi ville ligga och se på spansk TV. Vi har inte haft ett enda svensk program att titta på då vårt WiFi nät i lägenheten var mycket dåligt. Med hjälp av mobilnätet klarade vi att surfa runt lite på nyheterna och någon gång kolla in på lite bloggar. Men 40 GB räcker inte så långt när Bengt vill läsa alla dagstidningar varje dag och jag ska försöka skicka iväg lite info på min egen blogg. Tilläggas kan att vi kunde surfa alla fem månaderna utan att betala roaming. Jättebra!
Toan var också stor och en tvättmaskin stod i hörnet så vi kunde tvätta när vi ville. Precis som hemma, ojsan dags att köra en maskin.

Tvätten hängde vi på balkongen, för övrigt så var den inte så stor. Men 4 personer fick i alla fall plats att sitta runt bordet. Ville vi ha havsutsikt fick vi luta oss ut över balkongen men i sittande läge såg vi bergen vilket också var väldigt fint.
 

Vår pool hade gott om solsängar så det var aldrig nödvändigt att platsa en stol på morgonen. Däremot var den ju inte uppvärmd så det blev inga bad under januari och februari månad. Ett stort plus var att den var nog säkert 25 m lång, så många träningssimmade i den.
Till lägenhetskomplexet fanns också en härlig trädgård med massor av olika palmer och blommor. Tyvärr fick vi inte vara där med Chivas så trädgården kom vi aldrig att använda. Vi såg aldrig några andra där heller, så vi undrar vem den var till för!!
 
 Sammanfattningsvis var egentligen lägenheten fin men vi tyckte att den borde legat åt söderhållet så att vi fått mera sol och värme i den. Solen kom först vid tretiden på eftermiddagen och gick ner vid sextiden pga hotellet mitt emot. Men för Chivas var detta perfekt då den aldrig blev överhettad utan han kunde vara inomhus i ett par timmar. Vi hade AC som vi aldrig behövde använda men däremot använde vi den som luftvärmepump då det var mycket kallt vissa kvällar och nätter. Tänk er 16-17 grader ute och lägenheten höll då ca 20 grader. Nog är vi vana vid att ha runt 22 gr inomhus.


För övrigt upplevde vi Playa del Ingles som nedgånget och tråkigt då vi saknade grönområden att rasta Chivas i.  I huset hittade Chivas ca 10 kompisar som var där kortare eller längre perioder och i och med det var han trots allt väldigt nöjd när han kunde leka med sina kompisar även om grönområden saknades. Däremot fanns det gott om restauranger och ett flertal s k Kinabutiker i kvarteret.


Är du sugen på att långtidshyra på Grand Canaria kan du söka på
www.idealista.com
www. eyeonspain.com
www. kyero.com
www.canariasrealty.com
Priset varierar men ligger oftast mellan 8 000 kr och  upp till 12 000 kr per månad lite beroende på om det är ett eller två sovrum. 


Nu är denna period över och vi längtar ut med husbilen. Även om det kan upplevas som trångt jämfört med en lägenhet/hus är man rörligare på ett annat sätt. Det är bara att starta motorn och dra vidare för att få nya upplevelser. Det tänker vi göra nästa vecka för då är det dags att hämta ut Helge  


Ha det jättebra för nu är det vår!
We 3

6 kommentarer:

 1. Tror inte jag skulle trivas att bo i en lägenhet i 5 månader. Vi testade i dotterns hus i 2 veckor och det räckte. Vi föredrar resor med husbilen...nya vyer varje dag och betydligt friare. Tur ändå att det finns lägenheter/hus för de som vill vistas i värmen under vintermånaderna. Ha det gott på era resor och njut i husbilen.

  SvaraRadera
 2. Ja nu har vi testat detta och håller med om att bo i husbilen är speciellt då vi kan dra iväg när vi vill och få nya upplevelser!

  SvaraRadera
 3. En fin sammanfattning av er lägenhet! Kul att vi fick träffa er och Chivas. Får se var det blir nästa gång! Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jättetrevligt o träffas och även få se hur fint man kan bo i Maspalomas. Där är mycket grönare o mysigare i de bungalowsområden som finns där än vad det är i PdI med alla sina höghushotell. Kramar till er också.

   Radera
 4. Svar
  1. Tack så mycket o vad roligt att någon fortfarande tycker om att läsa om Husbilen Helge

   Radera

Husbilen Helge