torsdag 23 april 2015

Helges omvårdnad

Nu när vi kommit tillbaka till Sverige är det alltid fullt upp med inbokningar som rör Helge och som ska åtgärdas. Viktigast av alla är den årliga besiktningen. Eftersom registreringsnumret slutar på 1 kommer vi att få körförbud om inte besiktning görs före den 30 april årligen.  Förra veckan var det dax för ett besök hos bilprovningen, ett besök som kostade 800 kr. Dekra i Gävle tar bara 480 kr enligt inlägg på Husbilsklubbens sida, men dit kan vi ju inte åka, det är ju minst 110 mil för oss! Varför ska priserna variera med  flera procent, det är väl samma jobb som ska utföras.  Det blev inga plumpar i protokollet i alla fall. I stället tyckte besiktningsmannen att Helge var som ny under. Då blir man glad! Även fuktkontroll har gjorts och Helge mår bra till 100 % .  Härligt att inga återbesök blir aktuellt.

                    En liten nätt parabol! 

Nästa stora projekt var att hos JR Larm i Lindome installera en parabol för kommande vintervistelse i södra Europa. Med ett SVT World abonnemang ska vi nog överleva. Trots allt så är det bra med nyheter varje dag, även om det inte är så trevliga nyheter man blir matad med.

Ytterligare en förberedelse som ingick i våra planer var att installera en fast tank, även denna installation gjorde vi hos JR.  De är duktiga grabbarna där. Vi erhöll flera olika adaptrar som ska användas vid tankning i olika länder. Eftersom våra flaskor står bakom varandra fick JR installera en förlängningsslang som sattes fast precis innanför dörren till gasolutrymmet. En mycket snygg och ändamålsenlig installation.  Det finns en app som heter "myLPG europa" som kan laddas ner både till Ipone o Androider. Appen innehåller > 29 000 tankningsställen i Europa. Sök på resp land så kommer antal o var de är belägna i landet upp. I Sverige finns det nu 37 st tankningsställen. Inte så många, men man har ju även en lös flaska för propan tankning/byte.  Det är bara att hoppas att det blir fler stationer som bygger ut med LPG:                                              
Det ser ut som vanligt men med  undantag för den svarta dosan till vänster. 
 I den kopplar man in de olika adaptrarna.

Sist ut på vår åtgärdslista stod "service". Så nu har Bengt varit i väg till Fiat i Borås för lite genomgång och uppdatering av Fiatmotorn. Av Christina fick vi en trevlig campingbok! Tack så mycket Christina. 

Det gäller att fylla boken med många minnen!

Nu återstår endast en sak: UT o RULL.
See you on the roads!
Bengt o Ingela
  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Husbilen Helge