tisdag 14 april 2015

Premiärturen gick till två hamnar

Årets första husbilshelg var bestämd till Skåne för att kolla in vår nya familjemedlem. Han var utackorderad till Sjöbo för hans ordinarie vårdnadshavare blivit sjuk. Nu var han sju veckor gammal och sist vi träffade honom var han endast fyra. Förväntningarna var stora, hur mycket hade han växt, hur hade han utvecklats?
Vi startade i fredags eftermiddag och körde till Ullared för att handla tillbehör till honom. Det behövs ju nya leksaker, ny säng med mera. Det mesta fick vi tag på där. Eftersom klockan blev mycket bestämde vi oss för att övernatta i Lövstaviken i Falkenberg. När vi kom var det fullt med husbilar och vi fick sista platsen. Hamnvakterna sa att föreningen bestämt att max 38 husbilar ska de ta emot, detta för allas trevnad. Med ett nybyggt hygienhus och rent o snyggt runt omkring tycker vi att detta är en mycket bra stellplats på västkusten till en kostnad av 160 kr. Vi har inte hört någon säga något negativt om Lövstaviken. 
                       
Vilken härlig vårdag i april.

Men under natten blev det nog kallare för elen försvann. Vi kan tänka oss att det är många som har pannan på 3kw och då räcker inte amperen till alla.  Tur att vi hade fulla gasolflaskor. Men man drar en djup suck, att folk inte kan förstå att det är inte 16 amp i varje uttag så att det går att ha pannan på max. 

Solen sken och på lördag for vi vidare till Lundåkrahamnen eftersom vi skulle svänga av in mot Sjöbo o Höör. Att det är vår märks i naturen, nu finns både tussilago o vitsippor i backarna. Oh dessa vita naturmattor. Man vill nästan springa barfota där! Tyvärr är det lite glest med blåsippor. 
Även här fick vi en av de sista platserna. Trots att det inte är långhelg eller något liknande säger vi grattis till husbilsåkarna för att de verkligen utnyttjar sina bilar. Det är mycket rull på vägarna nu. Men kommer alla stellplatser att räcka till i sommar när turistströmmen kommer hit? 
Men tyvärr även denna natt gick elen. Varför ska man ha pannan på max. Konsekvenserna blir att samtliga blir utan ström och många är irriterade på morgonen när de kommer ut ur sina bilar. Tänk om alla båtar legat i och även de utnyttjat ström? Nej nu vill jag inte gnälla mer men man betalar ju för ström också och då är det ju bra om man har det hela natten.

I alla fall på söndagen for vi vidare och hälsade på vår lille Chivas, en bichon havanaisare

Vilken sötnos! 
Det är en mycket aktiv kille som vet vad han vill. Han busar mycket med sina syskon och tar oftast kommandot i kullen enligt hans ställföreträdande matte.  Hans uppfödare planerar att hämta hem kullen till Göteborg runt Valborgshelgen,  så vi räknar med att vi kan få hem honom första veckan i maj.

Livet är spännande!
Bengt o Ingela

 

1 kommentar:

  1. Han e ju för gullig. Det blir inte övervikt i husbilen nu med alla nya hundtillbehör. Synd att vi inte fick se den svarta, ni vet varför!!!! Skall bli kul att få se honom.
    Kicki o Putte

    SvaraRadera

Husbilen Helge