söndag 17 juli 2016

På väg till stugan

Äntligen är det dax att ta sig en tur upp till stugan. Vi har inte varit där sedan nyåret, så det är verkligen dax att kolla hur hårt snön har gått åt huset denna vinter. Det brukar vara OK eftersom barnen oftast åker upp med sina familjer när det är sportlov och gör en insats beträffande snöskottning av altan m m 

Men först blir det några stopp på vägen. Första stoppet blir i Skalhamn för att kolla hur långt stellplatsbygget har kommit. Skönt, det är fortfarande inte klart, då kan vi stå där vi vill. Fiskelyckan måste testas. Men tyvärr ser det dåligt ut för alla som kastar och kastar, Napp, nej inte denna helg. 

Vi rullar vidare till Grebbestad för att kolla in renoveringen av dotterns och mågens fritidshus. 
                         Här känns det lyxigt att laga god mat!
Köket är inte så stort men med nytt golv och ett  Marbodalskök har de lyckats att få ihop ett funktionellt kök. Även övriga rum har fått nya golv, väggarna är klädda med bräder och taket är nymålat. Det ser verkligen nytt ut med tanke på att huset byggdes 1970 av Jens mormor och morfar. Men lite renovering återstår innan de är helt nöjda. 
                                             Här grillas lax! 
                                       Här ansas björksly! 
Vi hjälpte till med lite av varje såsom gräsklippning, högtryckstvätt av gångar o liknande. En skön känsla att jobba med "jordbruket" nu när vi själva inte har någon trädgård. 

Skepp ohoj, det blir en liten tur om ni kan skilja er från allt arbete. Visst tackar vi ja till att åka med en sväng i Arnes nya båt, en Nimbus 30 RC. 
                                         En stolt skeppare
Väl framme i Havstenssund blev det makrill till lunch för mig o Bengt. Barnbarnen valde hamburgare. 

På vägen hem började det att blåsa. Vi passerar ett öppet gatt där vågorna är mycket höga och båten går upp och ner precis som berg- o dalbanan på Liseberg. Då känner man sig liten. 10 sekundmeter är inte att leka med, t o m Chivas mådde illa och kröp ihop i vår famn. Härligt att han känner sig trygg med oss! 

Efter några härliga västkustdagar for vi vidare och hamnade på stellplatsen i Årjäng. 
En stellplats som kostar 100kr inkl el. Vi var 6 husbilar där och fick reda på att när det är trav är det alltid fullt på stellplatsen. Ja det kan man tänka sig! En bra vinst leder kanske till en ny HB för någon! 

Vi har fortfarande några mil kvar till Tandådalen, men vi kollar om vänner i Mörtnäs är hemma. Det var de så det blev en fikapaus där. Tack ännu en gång för trevlig pratstund. Sedan bär det av till stugan. 

Ha det gött
We 4 

4 kommentarer:

 1. Hu, på den båtresan hade inte jag velat vara med! Är skiträdd när det blåser på sjön oavsett vilken skeppare som styr flytetyget!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jättebra att ha 4 hjul och att stå på fast mark

   Radera
 2. Vilken tjusig båt! Men jag hade inte vilja vara m på den turen, usch! Då har vi det bättre här vid Medelhavet,härlig sol och 30 grader i havet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja passa på å njut bada så mycket ni kan

   Radera

Husbilen Helge