fredag 8 juli 2016

ANTI STRESS EXPRESS

När vi var i Tyskland fick vi meddelande om att sonens svärmor gått bort. Vårt inbokade program med Burstnerklubben i Kehl kunde vi genomföra, men därefter blev det till att ställa in vår planerade tur i Alsaceområdet och vända i retur. 

Vi lämnade Kehl och alla våra Burstnervänner på fredagsförmiddag och körde ut på Autobahn. Trafiken var ganska intensiv och Stau förelåg runt alla Autobahn i området Frankfurt Am Main och Stuttgart. Vi kör A5 och därefter A7 mot Kassel. Första övernattningen sker på en liten stellplats i Homberg Efze. 
                          N 51 01 39. E 009 24 52 

           Man välkomnas av denna skylt - Tur att det finns tilläggsinfo! 

Bilden hämtad från internet.

Det är ca 8 platser men vid vår kväll var där 9 husbilar. Platsen är gratis och vad som är så enastående med denna plats är att stan bjuder på elströmmen. Tänk att inte behöva betala för ström! 
Det bor ca 14000 invånare i Homberg som är rikligt utrustat med korsvirkeshus. Lite backigt men tar man bara det lugnt, så går det bra. Vad är det då förutom korsvirkeshusen som gjort att vi stannar till vid detta lilla samhälle. Kondiset på bilden serverar något som heter EIS-Pizza. Vad är detta för något? Jo, botten består av maräng som är fylld med glass och massor av frukt samt lite godis av diverse slag. JÄTTESMARRIGT och vilket fint tips till barnkalaset. 
                        2004 var första gången vi njöt av pizzan! 

Efter Homberg körde vi till Heiligenhafen, ett måste att stanna till där, trots att den gamla stellplatsen numera är helt borta. Nya hus byggs fortfarande på platsen. Den 1 oktober 2016 ska enligt info på plats den nya stellplatsen öppnas. 

 På söndag förmiddag kollar vi in hamnen och det lilla torget med alla sina småaffärer. 
        Simtävlingar på gång i det kalla vattnet ....neej inget för oss!

Det blir även en tur till Calles för lite inköp. Sedan gasen i botten för att hinna med färjan i Puttgarden. Trafikstockningar i Danmark fick vi uppleva, något som inte är lika vanligt som i Tyskland. Men vad gör man ... Bara att vänta!! 

Alla Stau innebar att vi kom till Göteborg på måndag eftermiddag efter att ha kört ca 132 mil på 3,5 dagar. Stressigt nja, men med expressfart på vissa sträckor, dvs över 100 km i timman. Vi som är vana vid att ta det lugnt fick ta det lugnt på många ställen då det var flera krockar på Autobahn som sinkade oss. 
Men nu är vi hemma och planerar för lite hjortronplockning!

Ha det gött 
Vi hörs
We 4

5 kommentarer:

 1. Jag tror att koordinaterna är N 54 22 38 E 010 57 19, Reisemobilstellplatz Binnensee, ingen el eller service, egentligen bara en P-plats för stora bilar, men OK för en natt. 8€ för 24 timmar. 1,5 km in till stan

  SvaraRadera
 2. Vad tråkigt att ni fick avbryta er resa! Men så är livet ibland. Tack för all info under tiden. Ser fram emot nya reserapporter!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det kommer mer så småningom! Hoppas att du reser runt i Stockholm nu när du är på besök här i Sverige

   Radera
 3. Tråkigt att ni fick avbryta, men det är ju sånt som inträffar i livet. Hoppas på många hjortron! :)

  SvaraRadera

Husbilen Helge