onsdag 20 juli 2016

Väl framme - ett måste - storstädning

Oh vad skönt att vara framme. Luften är så hög o klar och solen tittar fram  lite då och då.  Den stora invasionen av orienterare har ännu inte dykt upp, det är ju 5-dagars här i år igen. Det är bara vi på gatan just nu.  Tyst o lungt!

Vad börjar vi med, jo rekonditionering av Helge! Verkligen behövligt efter sex månaders vistelse i den! 
Vi börjar med det roliga jobbet, såklart. Först piassavakvasten på den stora förtältsmattan sedan några tag även på den lilla som oftast används vid helger.  Lätt som en plätt att skura mattorna när de placerats på altanen. Därefter toans blähiga rengöring. Inte mitt jobb utan Bengts. Han är tapper. När dom är klara kan jag tänka mig att komma ut igen. Taket, ja det ska även tvättas, tur att det inte var så ingrott. 
Sidorna gick lätt att tvätta eftersom det regnat rejält under natten. Jag tog itu med den enda delen av heltäckningsmattan som vi haft med oss i vinter, den i  förardelen. Vad hade hänt där då? Jo Chivas satte ett visitkort där i vintras. Trots enklare rengöring o avtorkning luktade det urin när min näsa närmare sig golvnivå. Nu skulle den ut och skuras ordentligt. Till sist, gråvattentanken, även den har en odör som måste åtgärdas. Rengöringsmedel, ättika och massor med vatten samt lite slit o släp och vips så är den godkänd av mig. Ibland tycker Bengt att mitt luktsinne är överdrivet, men jag vet att det är bra att ha ibland. 

Bland allt detta skitjobb kunde jag inte låta bli att fixa en bukett med de få sommarblommor vi har runt knuten. 
                                Man bli lycklig när man ser dessa blommor. 

Efter ett par dagars jobb var bilen klar utvändigt. Nu återstår dammtorkning o dammsugning invändigt, det kommer vi att ta när lusten faller på igen. 
Som belöning för ett bra jobb åkte vi ner till Sälens By där vi tog en god fika tillsammans med Chivas. 
                                    Här delar vi broderligt

Räkmacka och en cocoskaka delar vi på! Mackan var jättegod även om det inte var en Vräkmacka men cocoskakan var lite söt! 
Väl mätta och belåtna åker vi hemåt och vid Högfjällshotellet ser vi förberelserna för O-ringens deltagare. 
Här byggs det övergångar på området och vid fjällvägen, allt för säkerheten. Självklart ska det även finnas bajamajor på plats, men vilket antal! Kunde inte låta bli att föreviga det. 

Vi fortsätter att njuta av sommaren.
Hoppas ni gör det också!

We 4


4 kommentarer:

 1. Den storrengöringen gjorde vi också....ett måste :) Värre var det när vi skulle väga bilen tom för att se hur mycket lastvikt vi hade. Eftersom vi plockat ur allt och lämnat sådant som vi antog vi inte behövde.....upptäckte vi vid nästa kortresa flera saker som vi saknade. Så nu åker en del tillbaka ut igen....och lastkilona krymper :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att varje sommar ta bilen till stugan för storstädning, eftersom vi bor i lägenhet blir det bara veckostädningar på hemmaplan. Jag har nu också plockat ut en halv bärkasse med diverse artiklar som vi inte använt på hela vintern, UT UT. Det åkte ut trots att vår bil är på 4,5 ton så vikten är normalt inte bekymret utan att det tar plats i skåp och lådor.
   Ha en fortsatt bra sommar

   Radera
 2. Vackra sommarblommor! Det är klart att man måste ha lite ögonfägnad! Slitjobbet är ju i alla fall klart för tillfället.... 😄

  SvaraRadera
  Svar
  1. Synd bara att blommorna står så kort period! Även ute i naturen!

   Radera

Husbilen Helge