onsdag 14 december 2016

Torre del Mar

Vi lämnar våra vänner på fredag och kör tillbaka till Torre del Mar för att tanka LPGgas och för att tvätta. Vi kollade med Laguna Playa, en ACSI- camping, men där var det fullt. Nästa försök gav resultat. Camping Torre del Mar hade fyra lediga platser, visserligen mycket små men det fick gå. 

När vi väl checkat in och kör till vår plats ser vi något fruktansvärt, sådant där som bara inte får hända. 

Två ekipage totalt nerbrunna, en husbil resp en husvagn som brunnit ner dagen innan.  Som tur var fanns det inte några människor i varken husbilen eller husvagnen. Men synen av de nerbrunna ekipagen skapar ändå en rädsla och olustkänsla hos en. Är grannens ekipage gasoltestat?  Olyckor av detta slag visar dessutom på att platserna är får små och att gasoltest är en nödvändighet som måste göras regelbundet enligt oss. Enligt hörsägen startade branden i en portugisregistrerad husbil. En svenskregistrerad husbil fick skador på taket och förtältet förstört. 

Branden lade viss sorti på våra aktiviteter i Torre del Mar. Men det blev lite promenader och cykelturer på den eminenta strandpromenaden med dess härliga cykelbana. 
                Välkända riktmärken nere vid strandpromenaden
Bananplanta med blomma och fingerbananer i klase.
   
                                        Små gröna papegojor
Dessa små gojor - munkparakiter - har tydligen invaderat solkusten under de senaste åren. En flockfågel som skränar till tusen och dessutom skräpar ner då de samlar pinnar för att sedan bygga bo i t ex en palm.  I november 2015 beräknades Malaga ha 20 000 fåglar. 
        Bild från internet för att förtydliga fågelns vackra utseende

Efter Torre del Mar åkte vi till uppställningsplatsen i Malaga. 
och inväntade hemresedagen. 

Nu är vi hemma och tar tag i julen. 

Ha det bra!
We 4

                            
        

9 kommentarer:

 1. Fy vad hemskt med branden!!! Man vill knappt tänka på att det kan hända... Vi stod ganska länge i Torre del Mar, på en camping. Minns att det var väldigt väldigt trångt på den campingen ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är en fruktansvärd händelse. Det värsta är att man aldrig vet när det händer, det säger bara pang! Tur att det inte är så vanligt förekommande för då skulle man inte klara av att fortsätta med detta boende. Båda campingarna i TdM har små platser för de rörliga gästerna. Långliggarna bokar alltid upp de större.

   Radera
 2. Usch ja läskigt med bränder, det har ju även brunnit nyligen på Villasol. Hörde rykten om att brandmyndigheten varit på Raco och haft anmärkningar. Få se vad det resulterar i. God Jul och Gott Nytt År önskar vi er från ett regnigt Benidorm!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas att brandmyndigheten kan få gehör för sina krav!

   Radera
 3. Svar
  1. Ja nu säger de på nyheterna att bostadsbränderna har ökat under 2016. Är vi slarvigare nu för tiden?

   Radera
 4. Oj då. Har inte varit inne här innan men en brand i husbilen verkar inte för kul och lite oroande. Här oroar en sig mest för vinterkräksjukan nu och inte så mycket över brand (Stockholm). Hur är klimatet nu i Torre del Mar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eftersom TdM inte ligger så långt från Nerja, som har ett bra microklimat, tror jag att TdM också kommer i åtnjutande av det. Skiner solen o molnen lyser med sin frånvaro är ju hela spanska kusten underbart.

   Radera
 5. Fy så hemskt. Hoppas ni får det skönt hemma! Ha en riktig God Jul och ett Gott Nytt År!

  SvaraRadera

Husbilen Helge