torsdag 9 februari 2017

Dax igen för marknadsbesök

På tisdagar varannan vecka är det marknad strax utanför stellplatsen i Albufeira. Klart att man ska gå! Alla andra gör ju det! När vi är på väg och passerar parkeringen utanför stellplanen ser vi att där står ytterligare fem svenska HB som kommit för att enbart besöka marknaden. Dessa HB kommer från andra  stellplatser/campingar här nere på Algarvekusten. Tänk att marknaden i Albufeira lockar så många. 
                                Ingången och självklart trängs det massor med folk där. 

Bland de första stånden vi ser och på samma plats som förra året, 
                                     är diverse handgjorda smycken. 

Vi vandrar vidare bland stånden och slås av att många klädförsäljare bara slänger ut sina plagg i en enda röra på bordet eller hänger upp dem snett o vint. Jag tycker det ser ut som tvätt på tork. 
     

 Vilken dålig marknadsföring. Inte känner jag för att gå och dra i en massa paltor. Nej kläderna bör exponeras på ett snyggt sätt för att det ska vara tilltagande att vilja titta på dem.  Billigt javisst men det ska ju också passa ihop med det man har. 

Mungiporna börjar kana ner så vi går bort mot grönsaksstånden i stället. Här finner vi jordgubbar som är så goda så. Men två kilo är lite för många, bättre att leta efter mindre förpackningar! 
Solglasögon, javisst det behöver vi alltid för de glöms och läggs på olika platser varje resa. Men är de polariserade? Både ja och nej. Jag har i Thailand hos en optiker fått ett litet plastkort med vilket jag kan kolla huruvida solglasögonen är polariserade eller ej. Det ligger alltid i min handväska och har varit till stor nytta många gånger. Bara det att väskan är på hemmaplan i HB just nu. 

Vi valsar runt på marknadsplatsen men det är inget som lockar. Kaffe då? Dax för varsin kopp med något gott till. 
                                             Två cappuccino  med  Pasteis de Nata 

Detta var de godaste vi smakat här i Portugal. Ljuvligt läckra, förstår varför de blivit Portugals nationalbakverk. Smördeg med äggkräm som smälter i munnen. Trots att den ena var lite bränd påverkade detta inte smaken då jag skrapade bort lite av det brända. 

Kan jag göra dessa underbara bakverk i husbilen. Letade efter recept och fann många så det är bara att pröva. Hemtrevligt.se utgick från färdigköpt smördeg, vilket gör det enklare att få till det i en husbil. Hittar jag det här i Portugal? Återstår o se! 
Men goda var de, 14 dagar till nästa marknad, får se om jag kan vänta så länge. 


Efter detta skostånd bestämde vi oss för att vända hemåt. Vi fann inget nytt under solen! 

Ha det gött
We 43 kommentarer:

 1. DÄr verkar det finnas allt! Skulle vara kul att få uppleva någon gång. Kram på er 😊

  SvaraRadera
 2. DÄr verkar det finnas allt! Skulle vara kul att få uppleva någon gång. Kram på er 😊

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stämmer här finns det mycket att välja på. Första besöket är alltid trevligast, sedan tröttnar man. Ändå dras vi till marknaderna när det är aktuellt. Ha det gött i snön. Alla får varsin bamsekram av oss.

   Radera

Husbilen Helge