torsdag 2 februari 2017

En tur till El Rocio igen

Efter gruvbesöket kör vi ner till camping La Aldea i byn El Rocio för att få se hästar i den mysiga byn. Förra året i februari 2016 har jag på bloggen beskrivit byns aktiviteter: El Rocio - hästarnas och sandens by. Läs gärna det inslaget så får du en bakgrund till varför denna by uppfattas som lite speciel av oss. 
Vi kom på fredag eftermiddag och receptionspersonalen sa att det var Sevilla som stod för aktiviteterna denna helg. Bra tänkte vi då blir säkert många fina dressar på de ridande kvinnorna. Men uj, uj, vad folk det var, och dessutom många vandrade till fots. Några av gatorna var T o m avstängda för det ridande folket på grund av folkmassorna. Jag tycker det var synd att det inte var en mindre stad/by den här helgen som svarade för aktiviteterna för då hade det kanske varit fler ridande i action.
             Kyrkoplanen är full av tvåbenta! 
                                     Ett processitionståg på väg till kyrkan 
                 Jag förstår att hästarna har det inte lätt ibland folkmassorna.
Så här skitiga var bilarna på parkeringarna eftersom det regnat rejält dagarna innan vi anlände.
        Åh vad vi saknade de många fina tjejerna som rider damsadel i eleganta ridkläder!

Även på campingen var det vått men inte så gyttjigt som inne i byn. Vi fick i alla fall varit nyttiga och det kändes bra att få bädda rent. 

Nu kommer vi att lämna Spanien och dra mot Portugal. I mars väntar Algarve cup, det vill säga svenska damlandslaget i fotboll kommer att spela bland annat i Albufeira. 

Vi kommer att heja på dom!

We 4



6 kommentarer:

 1. Vilken tur ni har, vi har varje gång missat dessa hästfestligheter. Samma blir det med Algarvecupen, vi missar nog den också, eftersom vi inte kan starta från Malaga förrän på em den 5 mars.Det får bli ett annat år :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så synd, för det är verkligen trevligt att få se alla hästarna. Vi har kanske haft tur eftersom vi både i år men även förra året var där över helgen.

   Radera
 2. Så trivelig vi hadde det sammen i fjor i El Rocio

  SvaraRadera
 3. Så trevligt med alla hästar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är en jättemysig by som vi gärna återkommer till

   Radera

Husbilen Helge