onsdag 8 november 2017

Äntligen Grand Canaria

Flygresan ner gick jättebra och Chivas blev så glad när han fick se oss vid bandet där specialbagaget kom. Flygresan ner hit är två timmar längre än vad han rest tidigare, men det gick jättebra.
Själva har vi nu börjat att acklimatisera oss under de fyra dagar vi varit här.  Max och Ann-Helen, som hämtat våra nycklar till lägenheten,  stod och väntade på oss när vi kom med taxin från flygplatsen.  Lägenheten på 74 kvm var helt fräsch och troligen nyligen renoverad med alla faciliteter som man kan önska. Efter lite snack med dem, så började vi vår inflyttning.


På söndagen gick vi en långpromenad upp till en China butik för att köpa en Dramaten och lite annat smått och gått som vi saknade bland köksgrejorna. Eftersom vi bor alldeles vid Lidl kommer vi att handla mycket där, så en Dramaten stod högt på vår önskelista. Lidl är dessutom den enda affär som säljer den soyayougurt som jag äter, så det känns jättebra att det är nära.


En tom Dramaten kräver lite vätska
Sedan var det bara att packa in alla basvaror i kylskåpet och ta sig en tur ner till stranden. Vi ville gärna veta hur långt vi hade.
600 m blev det från dörr till trappan nere vid strandpromenaden.
Det är inte bara sol och värme som välkomnar en, utan också denna färgprakt som finns i alla trädgårdar och parker.
Kvällens middag intog vi på en av hotellets restauranger där Chivas fick en egen stol.
Som tack för hjälpen bjöd vi in Max o Ann-Helen en eftermiddag där vi satt på balkongen och snackade och utbytte erfarenheter från gamla tider som både rörde Grand Canaria och husbilsresande. Senare på kvällen intog vi en härlig middag på hotellets restaurang.


Jag har också hunnit laga middag en dag. Man måste ju testa stekpannan och spisen. Allt gick mycket snabbt så spisen får man säga var effektfull.

Jag bjöd på tagliatelle och stekt kycklingfile med grönsaker därtill tog vi oss en Heineken! Allt mycket välsmakande.

Ha de nu så gött ni kan därhemma!
Vi tänker på er samtidigt som vi njuter i värmen!
We 3 


8 kommentarer:

 1. Låter härligt att vara nere i värmen igen. Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan bara säga att livet är just nu underbart. Lagom med sol och värme och inte har vi bråttom med att ligga vid poolen eller stranden varje dag eftersom vi har så många månader på oss. Ha de gött!

   Radera
 2. Härligt! Och det är klart att Chivas blev glad att se er! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. jaa för han är så gosig Och vi längtade efter honom

   Radera
 3. Klart vi måste ses. Har besök av sonen med familj 14 dagar, men därefter har vi inget inbokat utan tar dagen som den kommer. Elisabeth

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jättetrevligt, jag mailar över vårt telnr och boendeuppgifter så att vi kan nå varandra

   Radera
 4. Så härligt att få några månader därnere i värmen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. ja, detta är lite av testverksamhet....

   Radera

Husbilen Helge