torsdag 11 januari 2018

En mulen dag

Tiden rinner verkligen iväg för oss. Nu har vi bara lite mer än två månader kvar på vår vistelse här på GC. Vi kom på att på kylskåpsdörren satt vårt presentkort som innebar att vi kunde hämta ut två kaffe med våffla hos Svenska Kyrkan i San Augustin. Det var ju på deras julbasar i november som vi vann det. Så nu kändes det som det var dags att hämta ut vinsten.
Det var ju litet mulet så vi visste att Chivas skulle orka att gå fram o tillbaka utan större besvär. Vi valde att ta strandpromenaden för där händer det alltid något som intresserar honom så kommandot blev, hoppa ner från sängen så ska vi ta en långpromenad.  


Åh,  dessa sandkonstnärer som är så skickliga på att bygga allt möjligt i sanden. Deras verk slår alla arkitekttävlingar tycker jag. Visst är de otroliga dessa byggnadsverk!

Väl framme vid kyrkan beställde jag kaffe med våffla. Men vad snopen jag blev när de sa att på tisdagar serverar vi våfflor! Inte ville jag offra vårt presentkort på en kanelbulle när vi kunde få våfflor. Det var bara att betala för kaffe o bulle. Men presentkortet har vi kvar så det blir en vandring dit igen vid annat tillfälle.
 Men Chivas fick också en trevlig stund där för han träffade Maja som var jämnårig med honom. Maja är också en Bischon Havanaisare, men hon var alldeles helsvart i pälsen. Det finns inte så många helsvarta i denna rasen, de flesta har ju den beigevita tonen på sin päls. Förra året såg vi den första helsvarta i Grebbestad som var på utflykt med sin matte o husse från Norge.  Matte berättade att hon kände endast till fem i Norge. Så de svarta är nog en raritet.


Väl klara med lek o fika drog vi upp mot Monte Rojo för att kolla in hur detta gamla och bland de första områdena på södra delen av GC gestaltade sig.
Gamla planteringar hade beskurits rejält!
Ingen biltrafik här inte!
Fina grönskande trädgårdar!
Husen ligger tätt, tror att det rör som om över 600 hus enligt numreringen!

Julen var inte utdansat här inte!

Området är som sagt va gammalt med väldigt fina trädgårdar. Tyvärr står det "Privado" på alla gångar och vägar in i området så det är inte lätt att få sig en promenad inne i området utan att ha någon som släpper in en. Vi hade lite tur då en lastbil körde in och vi kunde haka på den. Sedan gällde det bara att ta sig ut igen innan bilen körde tillbaka, för då låstes porten. Några bilder blev det i alla fall.
Vägen tillbaka blev även denna vända "Strandpromenaden" och vi traskade på för att slippa ev regnskur som skymtade upp i bergen. En härlig promenad för oss alla tre. Det är inte varje dag som vi kan ta med oss Chivas på långpromenad, för han gillar nämligen inte värmen.

Ha de gött
We 3

2 kommentarer:

  1. Men, vilken otur ni har! Först romfabriken och nu i kyrkan! Är ni osams med honom däruppe? 😆

    SvaraRadera
    Svar
    1. .........kanske ätit för lite pepparkakor

      Radera

Husbilen Helge