söndag 28 januari 2018

Bergspromenad

Inte för att jag vill vara tjatig men det stormar och är växlande molnighet idag också. För att ta vara på dagen bestämde vi oss för att gå tvärs över GC 500 och titta på hur byggandet av ett nytt vattenland har avancerat.  Vi tar bron,
 som också är vår väg till Lidl, och vips är vi inne på byggområdet.
Här har de rotslagit palmer som kommer att planteras ut i parken och fina stenmurar är under uppförande.
 Det är inte långt till GC 1 (motorvägen)och där finns kulvertar för vårfloden från bergen. Men nu har det inte regnat på månader så allt är torrt
och vi vandrar därför genom kulverten ock kan sedan fortsätta upp i bergen utefter olika stigar.


Här stöter vi på ökenlandskapets växter och ser resterna av ett gammalt odlingslandskap i den torra och steniga marken.
Kaktusar i alla former

Vi har nu fått ett nytt mål, att gå upp till denna topp med ett kors högst upp på stenhögen.  Det gäller  att vi hittar en bra stig att följa.
Vi hittar till slut markeringar som vi tror att vi ska följa för vi ser fler vandrare ute på stigarna och de är nog även de på väg upp till toppen.

Inne mellan ravinerna ser vi också grottor, huruvida de är bebodda eller ej idag,  vet vi ingenting om!

Nu finns det inga odlingar på den södra sidan då det inte har regnat på länge, men trots torkan ser vi gamla vattenvägar, där en del visserligen är raserade, men de ger ändå tips om vad de varit ämnade till. 
Skifferblock i alla storlekar
Höga kaktusar växer det på flera ställen uppe bland bergen.
Så är vi uppe och får en fantastisk utsikt över Atlanten och ser att det innanför stenarna finns en massa blommor o ljus i åminnelse av personer som omkommit i PdL. Bland annat fanns där en liten tavla som visade att en finsk kille, troligen en surfare, omkommit och att de anhöriga spridit askan här uppe med vinden.  


Detta var en ganska lätt vandring för oss, men även för Chivas. Han som vi, gillar att komma ut i naturen, istället för att bara traska omkring på gatorna i PdI. Här var naturen spännande för honom och han mötte dessutom många som ville hälsa och klappa honom. Tyvärr hade vi lite dåligt med vatten med oss eftersom vi inte planerat att ta en så lång vandring, så vi vände om och gick för enkelhetens skull samma väg tillbaka.
Vi hittade detta vattenhål på nervägen men vi vågade inte låta honom dricka från den källan. Snart skulle vi dock vara tillbaka efter en jättehärlig vandring i bergen med Chivas.

Trots att det kommer svarta moln över oss innehåller de inget regn så det tar nog ett tag till innan bergen börjar grönska riktigt ordentligt här.  Men nu har vi vant oss vid det bruna vulkanaktiga landskapet och börjar att tycka om de bruna och torra bergen  nere i PdI.

Ha de gött
We 3
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Husbilen Helge