tisdag 2 januari 2018

Friluftsmuseet Mundo Aborigen

Visst är det intressant med grottbostäderna på GC. Det handlar ju om en tidsålder som man (jag) inte vet så mycket om, mer än det vi läser i turistbroschyrer m m. Vi tog därför bilen upp i bergen ovanför området San Fernando som ligger alldeles norr om Playa del Ingles. Spännande kurvig väg upp och  med utsikt över ravinen Barranco de Fataga, som är den största och mest dramatiska dalgången på hela ön med mycket vackert landskap, ligger friluftsmuseet Mundo Aborigen.
Vi välkomnades av denna informationskylt som direkt visade vad som skulle möta oss vid dagens besök. Museet är en rekonstruktion över en gammal kanarisk by och visar hur de första invånarna på GC levde. Det är modeller över  bostäder, mötesplatser, gravar och kultplatser och modellerna är i naturlig storlek. Byggnaderna innehåller dockor som föreställer de tidiga invånarna. Det finns över 100 olika modeller av guancher som visar det dagliga livet i en by. Här kommer ett axplock av bilder!
Solguden

Farmare

Pottery
Kirurgen

Läkemedelstillverkningen
Fruktbarhetens gud
Mumifieringsrummet
Fängelset

Domstolen
Jag har för mig att detta var "Begravningsplatserna"
Som sagt museet ligger i en dramatisk dalgång som visar sin mångfasetterad sida med djupa dalgångar och berg i allsköns färger.
Under vår promenad i detta fasinerande landskap fick vi lära oss om hur de första invånanra på GC levde. Här önskade vi att vi haft barnbarnen med oss, tänk vilken historielektion de fått.

Vi avslutade i alla fall vår historielektion med en kopp kaffe o våffla!

Ha de gött
We 3


4 kommentarer:

 1. Kul med praktiska historielektioner!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Husbilen Helge8 januari 2018 01:57

   Ja verkligen sevärt då det var otroligt fint framställt allt utställningsmaterial

   Radera
 2. Vackra bilder! Takk for tips :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Husbilen Helge15 januari 2018 12:25

   Hoppas ni gillar utställningen för den är verkligen fantastisk enligt oss

   Radera

Husbilen Helge