torsdag 30 juni 2016

Med buss till Burstnerfabriken


Kl 10.00 kom bussen till campingen och hämtade upp ett glatt gäng burstnerägare, för att sedan köra vidare till fabriken. Där väntade Jörgen Fornander och Guido Venter, för att sedan guida oss runt i fabriken. 
Efter välkomnandet följde den obligatoriska skopåtagningen! En smart lösning med skyddsskor för gäster. 
Ute på gården står Fiatchassit och väntar på att få en liten bostad uppförd på sig. 

Burstner har idag en årsproduktion på ca 5 500 husbilar. En stor del av tillverkning och ihopsättning är automatiserat. Fabriken har ca 650 anställda och servicecentret ca 65. Snickerierna tillverkas i fabriken på den franska sidan nämligen i Wiessenbourg.  I Kehlfabriken finns tre liner, en för husvagnar som nu är på uppgång igen, en för ordinarie husbilar och den tredje för de stora husbilarna. 
Som ni ser är det även en del smådetaljer som ska med i bilen innan den kan anses som klar för leverans, nycklar en viktig ingrediens och inte minst en instruktionsbok på rätt språk. 
Man tillverkar en serie om 20 husbilar och därefter kommer en annan modell upp på linen. Dagsproduktionen ligger på ca 20 husbilar av den medelstora sorten och ca 10 av de stora bilarna. 

Nu är produktionen igång med 2017 års modeller. Dessa ska fram till mässorna och till återförsäljarna i Europa. Någon modell försvinner och det kommer någon ny. Vidare ska även Burstner satsa på Plåtisar, fyra modeller, varav två kommer att finnas på Elmia, en sexmetare och en 6,40. 

Ett otroligt spännande mässbesök väntar oss således i september! 

På kvällen bjöd Burstner på en underbar 5-rätters supé på Hotell och Restaurang  Rebstock i Durbach. Vi välkomnades i den underbara trädgården med Cava, som kom från omgivningen. 
Supe'n smakade gudomligt och alla njöt och hade mycket trevligt. Kl 23.00 var vi tvungna att bryta upp för då gick bussen tillbaka till campingen. Tänk vad tiden rinner iväg när man har roligt. 

Vi tackar Burstner, Jörgen Fornander och Guido Venter för en mycket trevlig och uppskattad dag! 

I morgon är det besök i fabriken på den franska sidan och därefter en båttur på Rhen. 
Jag kommer att stå över detta inslag för Chivas vill inte vara ensam en hel dag. Det tycker jag att han inte ska behöva, så jag blir hundvakt imorgon. Därför kommer det inte att bli någon rapportering från denna utflykt! 

We 4      


9 kommentarer:

 1. Vad kul! Fick ni lämna förslag på förbättringar och önskemål?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo då förslag mottas alltid, men om de genomförs vet vi inte

   Radera
 2. Vad trevligt! Blir det en ny husbil framöver eller är ni färdigköpta på den fronten? Kör du någon gång eller är det bara Bengt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man vet aldrig vad framtiden ..........
   Den bil vi har nu har jag inte kört men skulle något inträffa får man väl sätta sig bakom ratten och åtminstone köra rakt fram!

   Radera
 3. Vad kul och intressant med besök i fabriken! :) Ett sånt besök har vi aldrig varit på...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket intressant men tänk att en bil består av minst 2000 delar och 500 m kabel, undrar vad alla dessa delar sitter

   Radera
 4. Åh va roligt med fabriksbesök!! Skulle vi oxå vilja göra fast Adria då! Då skulle vi BERÄTTA hur de skulle bygga en dusch i en husbil :-D
  Härligt att läsa att ni är sånna djurvänner :) håller med helt och fullt, har man hund med sig ska den inte behöva sitta ensam en hel dag.
  Chivas har det bra han :)
  Ha en fortsatt trevlig resa Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart att det blir Adria för er del. Har ni någon klubb, om be dem arrangera ett besök. Alla deltagare uppskattar att få info om sina bilar m m
   Chivas hälsar och håller med om att hans husse o matte är jättegulliga mot honom.

   Radera
 5. Ja, vi uppskattar mycket att vår Burstnerklubb har fått till dessa besök vartannat år. Hoppas att Stina & JUrg inte censurerar något!

  SvaraRadera

Husbilen Helge