tisdag 22 november 2016

Benidorm - Fortuna

De e måndamorron ......och vi packar ihop det sista för att idag resa till Fortuna. Vemodets timma har närmat sig och det är tufft att säga hej till alla vi lärt känna. Men så är uppbrottets stund. Inget att göra åt. 
Vi kör ut på N 332 och kommer senare in på A7, en betalfri motorväg. Strax före Murcia svänger vi av på RM 423 en tvåfilig väg med många kurvor. 

Landskapet vi passerar igenom är kargt och har på något konstigt sätt ett "saltaktigt lager" över sig. 
Det är inte bara kargt utan också övergivet, ett s k skelett dyker upp efter vägen. 

Men slutligen når vi vårt mål Los Banos strax utanför Fortuna. Vi väljer ACSI-campingen La Fuente i Banos de Fortuna som har eget badområde med 36 gradig vatten. 
                                     Campingen hälsar oss välkommen med denna bild.

Bilden visar hur det såg ut på Romartiden. Någonstans i bergsområdet finns det en källa som har 52 gradigt vatten och ger 16 l per sekund. Beroende på dess kemiska sammansättning är det den mest mineralrika källan i Spanien och med en mineralhalt 30 gånger högre än vanligt vatten.  

Det var för att få bada som vi åkte hit!

Som ni ser var det skönt att kunna hoppa ner i 36 gr vatten då himlen var svartgrå den här dagen och det kom flera kraftfulla skurar de dagar vi var där. (Därför de mörka bilderna.)  Den rekommenderade badtiden är 20 minuter men vi badade i ca 30 minuter och njöt verkligen av det badkarsvarma vattnet och all vattenmassage som fanns att tillgå. Att vattnet innehöll många mineraler märkte vi av den behagliga känsla vi fick efteråt. Det var bara att slappna av och njuta. Vi kände oss  lätta som små fjädrar efter att vattenmassagen mjukat upp våra stela muskler. En otrolig välmående känsla som vi önskar alla ska få uppleva. Är ni i närheten av Murcia rekommenderar vi varmt en tur hitupp. 

Eftersom vi bokade in två övernattningar fick vi möjlighet till att bada tre dagar. Inte hela dagar men även avresedagen fick oss att ta ett dopp. Katalogpriset är 15 € och med tillägg för bad betalar vi 25 € per dygn. Anläggningen i övrigt är också mycket bra. Här kan man beställa egen toa o dusch i ett separat hus vid sin plats eller så använder man den "kommunala", dvs den allmänna som finns på campingar. 
Även restaurangmaten njöt vi av!  Åh tänk när vi sitter där o äter då kommer Jack o Eva, ett par som vi träffade i våras på hemvägen. Vilket överraskande möte och vilken kväll vi fick tillsammans! 

En promenad i omgivningen visar att det finns ytterligare ett bad i samhället. Flera hotell finns också tillgängliga, och kurortsgästerna går omkring i vita badrockar på streetan. 
                Det andra kurbadet i samhället, bilden från internet
Bakom pelarna finns numera ett café och en teater. I andra änden finns inskriptionen, 
             Casino 1896, aktivt, ja det är frågan.  Mittemot ligger Hotell Viktoria
                                    Ett cafebesök är ett måste!

Nu är det onsdag förmiddag och vi kommer att dra vidare efter att ha haft underbara dagar här! Vart vi kommer att landa är inte riktigt klart ännu. Det blir nog dit solen skiner. Men just nu har det slutat att regna så vi packar ihop!

Ha det gött
We 4
8 kommentarer:

 1. Låter härligt måste se till att vi kommer dit. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det går bra att ta lillbilen också om ni inte vill flytta på storbilen. Verkligen värt ett besök. Välbefinnandet känns fortfarande idag torsdag! Kramar

   Radera
 2. Ni ser ut att gotta er ordentligt! Vi fick regn idag men härligt att vara i närheten av Levante beach 😉

  SvaraRadera
 3. Oj är ni redan i Beni?
  Vi hade mycket regn också i Fortuna, men nu skiner solen i Anguillas! Kramar

  SvaraRadera
 4. Ser jättehärligt ut. Vi badade i härligt varm källa i Chile men där luktade man ruttet ägg efteråt p g a svavlet från vulkanen... 😆

  SvaraRadera
 5. Härligt det låter! Ungefär som när jag och Anders var på spa i helgen. Nu ses vi snart igen o barnen längtar efter chivas. Vilken dag kommer ni?

  SvaraRadera
 6. Ja nu har vi bara två veckor kvar! Kul att få träffa er!

  SvaraRadera

Husbilen Helge