söndag 27 november 2016

Vi fortsätter att köra småvägar

Vi har nu kommit in i Andalusien som sträcker sig tvärsöver södra Spanien från Almerias ökenlandskap till den portugisiska gränsen. Det är den här regionen som jag uppskattar mest i Spanien. 

När vi passerat Mojacar så finner vi flera husbilar som stannat på stränderna. Kusten söder om Mojacar är en av de minst utbyggda i Spanien med endast små byar och badorter.  Vårt stopp blev vid  Citadellet Macenas, (tror att det var detta namn) och Antonios bar.
Platsen finns med bland HBK stellplatslista N 37 04 38 W 001 51 00. Servicen är i princip obefintlig, men vi fick tanka vatten sa barens ägare. Soptunnor fanns också längre bort utefter vägen. 

Det var lite mulet och under natten kom regnet. Det verkar som Spanien har haft dåligt väder under en veckas tid. Men vi har klarat oss bra. Vi kunde promenera torrskodda och Chilli och Chivas fick springa fritt på stranden. Det var två vovvar som av utmattning sov mycket gott på natten. 

Vi rullar vidare tillsammans med Jack och Eva som visar oss en massa fina platser utefter kusten. De har nämligen kört här tidigare år. Vi har fått en fantastisk guidning i området Cabo De Gata som är en naturpark. 
                                               Hav och berg flyter ihop
                                               Bra vägar även om de är smala

              och här var det 10% lutning

Parken består av vulkanklippor, sanddyner, saltslätter och avskilda vikar. Det är ett ökenlandskap som används vid TV- inspelningar och reklam. Men vi ser också diverse odlingstält bland bergstopparna. 

 Vi kör ner mot den lilla badorten San José, N 36 45 52 W 002 06 36, som blir vår övernattningsplats från söndag till måndag. 

Orten är inte stor och den har gått i vinteride får man nog säga. Det enda som rör sig är de 15 - tal husbilar som kommit, liksom vi, för att övernatta. 

Vår resa fortsätter.
Ha de gött
We 4

4 kommentarer:

  1. Vi skippade Cabo de Gata i år. Har tidigare år stått i Agua Amarga. Just nu skiner solen i Marbella. Ha de gott på er resa.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ett fantastiskt område. Men nu var stellplatsen i Agua Amarga med bomm, så vi fick köra vidare. Sol idag, jättehärligt, ha det gött!

      Radera

Husbilen Helge