måndag 7 november 2016

Cykelväg till Albir och Altea

Att ta sig till Albir är egentligen jättelätt om man tänker efter.
Man kan välja
1.  Bussen
2.  Cykla lokalvägen CV 753 
3.  Cykla andra cykelleder enligt Wikiloc

Ta bussen är lätt som en plätt då den oftast går varje kvart utanför camping Raco.  Men vill man ha lite motion väljer vi alternativ 2. Men vi finner att åka på lokalvägen är förenat med trafikfara. Trafiken är intensiv och det saknas cykelbana på ca 95% av vägen till Albir. 
Många har pratat om att de sett cyklister uppe vid Sierra Gelada bergen, men ingen har vetat var påfarten är.
Mitt Scherlock Holmessinne vaknade till liv och jag tänkte att med Googles Maps måste man väl kunna se emellan träden om det går att ta sig fram till Albir. Allt sökande gav mig så småningom en app som heter
Appen kan du hämta ifrån App Store. 

Med hjälp av den upptäcker du att det finns otaliga aktiviteter att ladda ner. Men nu var det cykelvägen till Albir vi ville komma åt. Mitt nedanstående förslag är en blandning av cykelled och en föreslagen vandringsled. 

Vi börjar med att cykla upp till receptionen och ut på Av Dr Severo Ochoa till vänster. När du ser gatuskylten
---> kör till höger och följ Napoleon ända upp till skogskanten och in i skogen. Napoleongatan är seg och i denna uppförsbacke är det skönt med elcyklar. Cykelleden är asfalterad en bit men övergår sedan till att vara en grusväg.
Så småningom upptäcker vi att leden är markerad med bruna skyltar med texten "Raco de la Albir". Vid denna skylt är det en kort men mycket brant backe, så kör försiktigt. Vidare finns det en bit där regnet har tagit vägen, stora stenbumlingar har gått i dagen, så även här gäller det att ta det lugnt. 🆒

Så småningom går vår cykelväg ihop med vägen som kommer från Cami dels Torres. Det är bara att fortsätta rakt fram på asfaltsvägen tills du kommer till Sendera de la Barrina. Följ gärna min föreslagna route på Googles Maps. 
Tyvärr så skiljer namnen sig åt på Googles och verkligheten. Men den bruna skylten visar dock rätt väg. Här cyklar man åt <--- vänster  hela vägen ner till T-korsningen där Carrer Gafarro gatan börjar.
.
Som sagt håll till ---> i enlighet med skylten.  När du kommer till en Y-korsning, med för närvarande denna reklamskylt, 
Kör ---> och tills du ser Carrer Thor 
Då tar du in på denna ( <--- ) och fortsätter ---> på Carrer de Trito och sedan kan du fortsätta Trito ner till huvudgatan CV 753 eller vill du komma närmare Altea hållet kör du Trito ner till Carrer Dofi.
 
--->på Carrer Dofi så långt du vill. Nu har man kommit så långt in i Albir att man kan ta vilken  väg som helst ner till huvudgatan, allt beroende på hur långt man tänkt sig in i Albir. 
Vi fortsatte till Carrer Tauro där vi <--- och följer Camino de la Cantera fram till
denna vägkorsning, här tar vi <--- (fortfarande Camino de la Cantera) och kör ner till Carrer El Albir. Önskar man åka mot Altea tar man av mot höger eller vill man till marknaden i Albir kör du till vänster. 

Ja detta är ett förslag till alternativ cykelväg. Vilken som är kortast vet jag inte. Men sett ur trafikperspektivet är detta ett alternativ.  Bengt o jag är rädda om våra liv därför kommer vi att köra föreslagen väg, kanske inte varje gång, men oftast i alla fall. Nackdelen är ju att det inte är asfalterat hela sträckan. När du kört några gånger kommer du säkert att hitta andra genvägar genom skogen eller andra gator. Bara att välja, ta den du tycker är bäst. 

Angående appen innehåller möjligheten att ladda ner kartor Offline. Där finns förutom vandrings- och cykelleder även kanotleder, bergsklättring m m. Jaa det är bara att välja svårighetsgrad såsom lätt, medel svår osv. 

Hoppas nu att denna info inspirerar dig som f n är i Benidorm att pröva leden! 

Ha det gött
We 44 kommentarer:

 1. Svar
  1. Ja det känns mer trafiksäkert att välja skogsalternativet.

   Radera
 2. Vilken duktig detektiv du är! Undras om appen även funkar i Thailand? Här är ju kartorna dåliga då militären bestämmer vad som skall visas....

  SvaraRadera
 3. Du får T ex söka på Huay yang -Dan Sing Korn o kolla om kartorna är bra. Du vet ju vägen så det är bara att jämföra. Jag försökte men nerladdningen tog så lång tid, vet ju att det tar 12 timmar att flyga !! 🇹🇭✈️🤓💝

  SvaraRadera

Husbilen Helge