lördag 15 juli 2017

En snabbvisit på Öland

Så var det dax att ställa kosan mot Öland. Vi är där redan på förmiddagen och kör mot Reningsverket, dvs Stellplatsen nere i Borgholms hamn. 
Bättre plats kan kan man väl knappast få. Borgholm levererar kan vi säga, strålande sol och första parkett. Vi njuter av härligheten. 

Det blir till att vandra in till stan och kolla in alla klädaffärer som finns på gågatan. Ska jag vara ärlig blev det tre plagg i en påse med tillbaka till Helge. Det är lätt att handla sommarkläder när solen ler sitt bästa leende mot en. 

Men cyklarna kom också fram och det blev bland annat en tur till Slottscafeet på Solliden. 
Tänk att en fika alltid smakar bra efter en cykeltur.  Det ser ganska folktomt ut men det har sin förklaring i att vi kom strax före stängningsdags och de goa smörgåsarna var slut. Med tanke på Viktorias födelsedag var det mycket folk i Bornholm. Trots det fanns det alltid platser kvar på stellplatsen fram till ca kl 16.00. 

En annan siluett som alltid fängslar mig är Borgholms Slottsruin trots att vi har varit där och besökt  den åtskilliga gånger. Den är så ståtlig där den ligger på kullen. 

Varje morgon när vi gick ut med Chivas gick vi förbi idrottsplatsen och konstaterade att där är full aktivitet. Stolar, musikanläggning med mera ska iordingställas inför hennes födelsedagsfest i Borgholm.
Kommunens  personal klipper gräset, lagar potthål i gatan och ser till att det blir snyggt överallt. 

När solen skiner så är Öland en underbar plats att vara på. Borgholm bjuder på gamla trähus och de har också sitt kallbadhus och slutligen hamnen. Här kan vi promenera dagligen utan att tycka att det blir långtråkigt. Gågatan är full av turister som flanerar fram och tillbaka, så gör även vi för att samla steg. 
 
Tänk att fejsan är allt bra att ha ändå. Vi såg att gamla vänner precis checkat in på Kappeluddens campingplats. Det resulterade i ett telefonsamtal och en trevlig pratstund! 

Efter fyra övernattningar på stellplatsen var det dax att bryta upp och fara tillbaka till fastlandet. 
Vid nästa resa till Öland får det bli en längre vistelse så att vi hinner besöka övriga underbara platser som Öland erbjuder oss. Med denna bild på näthinnan så vill vi komma tillbaka snart. 

Anledningen att vi lämnar Öland är att vi är några ur Burstnerklubben som ska träffas på Eksjö camping nästa helg. 

Ha de gött
We 4 


4 kommentarer:

 1. Även en kort visit på Öland är härligt. En ö jag aldrig bli "mätt" på.

  SvaraRadera
 2. Vilken fin plats vid vattnet ni hittade! Däremot ser det kanske lite kyligt ut ...?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tur måste man ha ibland. Men det var varmt, men otroligt blåsit

   Radera

Husbilen Helge