lördag 30 december 2017

Vi fortsätter med våra rundresor


Ja nu är julen över och snart är det nytt år igen, tiden går så fort när man har roligt. Ett uttryck som alla känner igen.  Jag upptäcker att jag inte hinner med att skriva om allt som händer och sker här nere på GC.  Men det är inget att göra åt. Det roligaste för mig är att berätta om de resor vi gör för det blir min lilla dagbok som kan vara bra att ha i framtiden.


Här erbjuds vi alla möjliga utflykter veckan lång, men vi har ju valt att hyra bil i en vecka och göra GC Top 10 på egen hand eftersom vi vill ha Chivas med oss varje dag. Inga bussar eller taxibilar är förtjusta i att ta med hundar!


Nu var det dags att åka norrut och besöka Europas äldsta romfabrik. Vi kör förbi Las Palmas upp mot Arucas och dess kända romdestilleri för att få smaka den goda kanariska rommen och olika likörer som är kända i hela Europa enligt reklamen. Men vi kände dock inte till dem.
Här väntar massor med folk på att visningen och gratisprovningen ska börja

Vakten kommer ut och vill stoppa mig! Vad är på gång? Jo han förklarar att idag är det branschfolk här, så övriga turister kan vi tyvärr inte ta emot. Där rök den gratisprovningen för mig! Bengt får ju alltid vara utan provningar av den här typen eftersom han är min chaufför.


 
Men jag vill inte missa Parroquia de San Juan Bautista, även kallad för "banankyrkan" i Arucas, inte för att den ser ut som en banan. Nej tvärtom så är den otroligt praktfull och byggd av basaltsten ifrån området. Det tog 60 år att bygga den men det tyckte lokalbefolkningen att det gjorde ingenting för det var den värd att vänta på.

Efter detta besök kör vi GC3an tillbaka och förbi Las Palmas för att besöka kratern, Caldera de Bandama. Vi tar av i närheten av Marzagan och kör GC 800, 801 och 802 som växlar nummer utan att vi märker det. Det bär bara uppför hela tiden och vägarna är slingeraktiga. Men vad gör man inte för att komma upp till kraterns topp.

                                              


Vi kör vidare upp till ytterligare en utsiktsplats
och då är vi uppe på 569 m över havsytan och kraterns diameter är 1000 m och dess djup  200 m.
Imponerande, får jag allt säga att den är. 
Kratern  är 326 hektar och fick naturskyddsstatus 1994. Det går en serpentinväg upp till toppen, 574 m över havet. Har man möjlighet att gå den får man en fantastisk utsikt över kratern och GC. Dessutom finns det en led runt  den nere på botten. Det är den största yngre kratern på ön och man ense om att det är minst ca 5000 år sedan den spydde ut sitt glödande innanmäte.

Denna bild visar ett vinfält, men det kanske är svårt att se då stockarna är nerklippta och stammarna är bruna som jorden. Men det senaste vulkanutbrottet har gjort jordmånen perfekt för vinodling. Området är centrum för öns vinodling och de populära vinrutterna. Det finns fem bodegas utmed vägen till kratern och besöker man vinmuseet kan man där få provsmaka vin, Casa del Vino. Spaniens äldsta golfbana har också sitt läge nära kratern med utsikt över den.

Sedan är dagen nästan slut och det är dags att tänka på hemfärden!
Ha det gött
We 3
6 kommentarer:

 1. Tack för att vi fick ”resa” med. Otur att ni gick miste om gratisprovningen! 😡

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst får du resa med, det är kanske dax för lite Europa för er nu när ni varit i TH så många år!

   Radera
 2. Trevlig utflykt trots rom torka. Gott nytt år

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja här finns mycket att se. Vi försöker väl en gång till romfabriken tycker jag!

   Radera
 3. Trevligt att resa runt och utforska ön
  Ha ett Gott Nytt 2018

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst det är annat än när vi var här på 70-talet, då var det bara poolen och stranden som gällde!
   Ha ett gott reseår 2018, så kanske vi ses på vägarna!

   Radera

Husbilen Helge