torsdag 1 oktober 2015

Blåbär och lingon

Runt w 37 eller 38 brukar vi fara till stugan för att plocka lingon. I år blev det dagarna före Elmia och det var ju synd, för alla bär i våra trakter har varit väldigt sena med mognaden. 
 
Inte nog med det, regnet det bara öste ner våra första dagar. 

Molnen hänger tungt över Sälen. 

Men trots dåliga prognoser åkte vi ut för att kolla bärmarkerna. Var lingonen mogna?
Det ser läckert ut men kollar man undersidan är den vit som snö. Hur var det med blåbären?
Så här sent på säsongen brukar de vara övermogna. Vi tog oss i alla fall runt i skogarna och hittade kvarglömda effekter som jag brukar säga, när det finns någon klase här och där. Lyckan var fullkomlig då jag även hittade fem eller sex hjortron, men dessa gick rakt in i munnen. Lite vattniga men vad gjorde det! Sammanlagt hittade vi några liter blåbär så vinterns blåbärspajer är räddade. 

Men lingonen då, de var ju inte riktigt mogna. För första gången plockade vi lite omogna bär och hoppas att de mognar på några dar. Om nu den kommande sylten kommer att smaka surt, so what,  för mer socker än vanligt kommer vi inte att tillföra, så har vi i alla fall kommit ut i skogen och njutit av härlig fjälluft och fin natur.


Åh vad det är bra med slogbodar även sommartid. Där fanns tändved och vedklampar så det var bara att tända en liten brasa under tiden vi fikade. Varmt och skönt  när termometern på Hundfjället bara visade 9 grader. Va gott det smakar med fika i naturen trots dåligt väder!

I morgon åker vi hem för att förbereda oss för höstens höjdpunkt, ELMIA. Det ska packas och HB ska färdigställas för på onsdag går startskottet till Jönköping. Det blir fyra dagars vistelse på området med möjlighet att träffa många likasinnade både gamla och nya vänner samt se alla nya spännande HB.

Vi ses
Bengt, Ingela och Chivas

1 kommentar:

  1. Ha det så trevligt! Lägg gärna in lite bilder på lyxiga husbilar senare! :-)

    SvaraRadera

Husbilen Helge