onsdag 21 oktober 2015

On the road - Still at home

Onsdag den 21 oktober
Ja på måndag morgon vaknade vi efter en lugn båttur och en fantastisk trerätters middag på båten. 
Vi tyckte att vi kunde kosta på oss det som kompensation efter allt vårt obehag med inplastat boende sedan början av juni. I alla fall åt jag hjortfilé och Bengt tog torskrygg. Båda var mycket nöjda med maten och även servicen ombord. 
Väl i Kiel med lätt dimma körde vi ner till Greven som är en välkänd stellplats bland oss Skandinavier. Dagen innan hade där varit 15 bilar från Svedala.  Det blev en kort tur på drygt 30 mil.
Tisdagen var ätter värre med Stau pga vägbyggen och även tre olika trafikolyckor. Vi kröp fram mellan långtradare och personbilar. T o m Chivas tyckte att det gick för långsamt så han satt o gnydde. Vårt elvakaffe kunde intas först 13.45. Sådan dag har vi aldrig upplevt tidigare! Men kl 19.00 kom vi fram till Pont-a-Mousson, efter 45 mil, vår första övernattning i La France. En mysig liten by/stad som vi skulle ta en tur i på morgonen för det var bara natti natti som gällde nu.
En välkomnande blomsterprakt.
Onsdag morgon var vi fortfarande lite sega. Men ska ta en promenad innan vi far vidare. 
Det är lite disigt men trots allt 13gr. 
Synd att man inte ser stellplatsen bättre. 
Nu ska vi köra vidare
Ha det gött
We 4. 

4 kommentarer:

 1. Waow vad god den där maten såg ut! Tycker ofta att man får dålig mat på båtar, men det där ser grymt gott ut! Bra rubrik på inlägget förresten! :) Önskar fortsatt trevlig resa!

  SvaraRadera
 2. Välkomna ner till lite mer värme :) Visserligen lite mulet men ganska skönt ändå.

  SvaraRadera
 3. Tråkigt med bilköer, men blomsterprakten var ju fin när ni väl kom fram. Ha en fortsatt trevlig tur, håller tummarna för framkomliga vägar...

  SvaraRadera
 4. Ha en fortsatt go tur, och kör försiktigt.����

  SvaraRadera

Husbilen Helge