lördag 24 oktober 2015

Känns nu som hemma

Onsdag 21 oktober
Vi lämnade Pont a Mousson tillsammans med Unni och Tore och körde vidare på landsvägarna för att få se naturen och byarna. Mycket högland med små byar, där husen mestadels var byggda av kalksten. Trånga mysiga gränder men helt klart körbara. Vi har sett endast tre fält med vinstockar, hur kan France vara ett stort exportland? kört om två traktorer, inte räknat några rondeller för det gör så många andra. I alla fall har vi fått se ett skiftande landskap och är nöjda med vägvalet som Unni och Tore föreslog. 
Torsdag 22 oktober
Nästa stellplats var i byn Digion (BA) vid  Loire floden. Där såg vi  Akvedukten i Dals-Ed kan man säga. Nej nej, men konstruktionen är ungefär den samma, dvs båtar kan förflytta sig uppe på bron och floden flyter fram under.
Bilden lånad från internet. 

Färden gick sedan vidare på A 75 en motorväg som är gratis. Det som väntade oss var Millou bron som är så omtalad. 
Man kan kanske jämföra den med Uddevalla bron men Millou är ca fem gånger längre och tre gånger högre. 
Så nu har vi gjort det. Vi har kört uppe på höjder som varit 1000 m över havet och nerför med nedförslut som varierat mellan 6% och 10%. Man kan faktiskt tro att vi kört över alperna. 
Nästa stellplats var tänkt i Palavas, men när vi kom fram var det redan fullt. Vi skulle söka oss vidare till Gruisson men köer och mörkret hindrade oss. Efter 54 mil denna dag sa Bengt, inte en mil till,  för han var så trött. Vart skulle vi ta vägen?  Ja det blev övernattning på en Liedl parkering utanför Montpellier, tur va att vi fick en lugn natt och på morgonen blev det croussonger och en baguett som kompensation.
Fredag 23 oktober
Sedan for vi till Vila Nova Park en ACSI camping i Vilanova i la Geitru, där vi kom att stanna i två nätter för att vila oss från allt bilkörande. Vi valde att köra betalvägar efter Montpellier pga all trafik och för att komma fram snabbare. Det bli nu Spanien först för det är värmen som vi söker. Unni och Tore har övertalat oss, så nu blir det så. 
Lördag 24 oktober
Vi kosar oss.
Tyvärr var vädret inte det allra bästa, men vi hade roligt och många goda skratt. 
I morgon kommer vi köra ca 15 mil så på måndag räknar vi med Benidorm. Om vi trivs så stannar vi där, dessa veckor vi har kvar före vår hemresa till jul. 

Bengt och Tore i samspråk. 
Söndag 25 oktober
Solen verkar kunna lysa på oss idag när vi ska fortsätta vår resa. Vi kör till en stellplats som heter SAN Rafael del Rio (N 40 34 505 E 000 23 587) och dagens etapp blir ca 15 mil. Väl framme ser jag en skylt som jag tidigare har sett på någon blogg. 
Vems vet jag inte, men tydligen är den känd bland skandinaviska resenärer som kör efter spanska kusten. Maten på restaurangen var i alla fall utomordentlig bra och alla fyra är nöjda. Omgivningarna runt stellplatsen utgörs av apelsinodlingar, så vi tog en tur runt bland alla apelsiner. 

Här har vi det jättebra, så vi säger bara
Ha det gött
We 4

I morgon går färden vidare!

10 kommentarer:

 1. Vad roligt med dina rapporter! Hoppas att Benidorm blir till belåtenhet. Det är väldigt turistigt....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jovisst vi var där på 70-talet med barnen. Ska se om vi hittar hotellet

   Radera
 2. Skönt att höra att allt gått bra. Blir det El Raco nu då eller vilken camping blir det?
  Kicki o Putte

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Unni o Tore tyckte att vi skulle hänga med. Tur att det inte blevPortugal nu för regnar, regnar, regnar .......

   Radera
 3. Den där bron hörde vi också talas om, men vi körde aldrig på den. Kanske lika bra med tanke på att jag är höjdrädd ;)

  SvaraRadera
 4. Fantastiskt roligt att få läsa om era äventyr! Vi låtsas att vi åker med i husbilen ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det gör ni rätt i eftersom vi längtar efter er!

   Radera
 5. Kul att följa med er på resan. Ha det bra och kör lungt.

  SvaraRadera
 6. Javisst går bra, men även ni har ju 4 hjul också så det är bara till att packa. Ta en tröja med för säkerhetsskäl.

  SvaraRadera

Husbilen Helge