torsdag 5 november 2015

Bosse rekommenderar Bosses

Tisdag den 3 november
Ja då var det den trevliga norsk/svenska sammankomsten på campingens restaurang igen. Vi var dock inte lika många som förra tisdagen, men stämningen var god och hjärtlig. 
Här sitter jag och äter en jätteskiva tonfisk med salsa.
Onsdag den 4 november
MARKNADSDAG och vi traskar iväg med Chivas för att göra lite fynd. Jovisst kan man göra det om man behöver något. Vi fann att nästan hela marknadssortimentet hade vi sett förr:
Ringarna av dena typ finns också att köpa i Thailand.
Sådana här armband köpte jag förra vintern på marknaden vid den burmesiska gränsen.
Sån här utstyrsel till hundar är dock inte lika vanlig i TH.
Det är bara att konstatera att stora mängder av varorna kommer från Asien. Nej det blev inte en lång förmiddag mellan stånden. I stället blev det en
 Cappuccino  på en av barerna, lite söt men ändå god. Sedan satt vi och studerade 
Folklivet. 
Ett mycket vanligt inslag i Benidorm är de, som vi säger, myrorna. 
De står parkerade i långa rader när det är en aktivitet som många engelsmän deltar i. Det är både unga    som gamla som kryper fram med dessa fordon. Som alltid finns det dock en del som kör som racerförare. Några tankar kring dem är att det kanske är en fortsättning som transportmedel efter våra elcyklar.  
Torsdag den 5 november
Idag tog vi cyklarna ner till stranden för att promenera hela den långa Levante stranden fram till
Det var en fantastisk härlig sommardag med 22 gr i skuggan. Målet var också att besöka den norska restaurangen Bosse som Bosse o Gerd, andra boende på campingen, rekommenderat. 
Det blev köttekaker med lingon, dvs stora köttbullar som smakade som om jag gjort dem själv. Nästa vända kommer det att bli deras pepparstek. Efter varsin öl fortsatte vi upp till gamla stan och njöt av utsikten med mera. 
Vi kan bara konstatera arr Benidorm har vuxit enormt sedan vi var här någon gång under mitten av 70-talet. Sammanfattningsvis har vi haft det härligt under några dagar. Tack Bosse för ditt restaurangtips. 
Have a nice time everybody
We 4

4 kommentarer:

  1. Jag var nog där under sjuttiotalet också. Tyckte det var väldigt turistigt redan då med svenska restauranger mm. Såg kul ut med marknaden även om det verkar som on alla marknader i världen har mest samma varor. Ha det fortsatt bra!

    SvaraRadera
  2. Vi fascinerades av alla permobiler när vi var i Benidorm, men någon berättade för oss att det finns en TV-serie som heter Benidorm och där kör alla permobil...
    http://www.freedomtravel.se/2015/03/britternas-och-permobilernas-stad/

    SvaraRadera
  3. Trevligt att läsa att ni gillade Bosse´s Restaurant och deras underbart goda köttbullar, men vänta bara till dess att ni "testat" restaurangens pepparbiff, oxfilé och inte minst deras Tournedos Rossini...!
    Bosse och Gerd

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det kommer att bli fler turer. Då kommer våra norska vänner att vara med för de kände inte till restaurangen.

      Radera

Husbilen Helge