söndag 29 november 2015

Nu har vi kommit till Santa Pola


Det var bara 7-8 mil från Raco sedan var vi framme på nästa ställe som vi ville kolla upp, camping Bahia, en ACSI camping. Vi fick ett kärt mottagande då vi träffade Nils-Åke o Agneta samt Åke o Magret, gamla vänner från Kärradal. Båda paren övervintrar på campingen. 
Campingen är mycket trevlig och luftig tycker vi. Trots att den inte ligger precis vid stranden gör det inget nu när man ändå inte badar så här sent på året. Men det är faktiskt bara promenadavstånd. 

Utsikt över campingen från en av terasserna.

Runt campingen finns det ett fågelnaturreservat med olika sjöfåglar, bl a flamingos. Vi har vid vår promenad fått se när ett par dansar och deras halsar blir som ett hjärta. Så vackert! 


Självklart har vi varit på marknad, men det blev bara frukt och grönsaker i kassen. I fredags var det bouletävling bland svenskarna. Ny segrare bland damerna blev Agneta. Jättestort grattis säger vi. 
I lördags svenskarna  knytis nere vid poolen och vi träffade över 50 svenskar som kom från hela landet. Stämningen på campen är mycket positiv. 
Åke o Magret
Här bjöds vi på kladdkaka av Else Marie!

Det var bara att ta med sig mat o dryck. Fördrink bjöds vi på. Efter middagen blev det den klassiska dansen bland alla pensionärer. Trycket var enormt vid poolen. Vi fick uppleva en trevlig kväll bland alla svenskarna. 
En craba(t) som verkar vilja testa räkskalen på tallriken. 

 Igår var det 1:a Advent och vi drack lite glögg tillsammans ned Nils-Åke o Agneta. Glögg och pepparkakor hade vi med oss men vi har handlat lite olika ostar, dadlar och praliner. Den röda duken kom  fram och Ikeas ljus fick röda sidenband runt midjan så det blev lite stämning trots att termometern visade ca  20 gr. 
Senare på kvällen blev det en promenad till hamnen och torget. 
Liten fiskebåt i hamnen  och två högar med nät.
I Santa Pola finns inte den typ av gammal stadsdel som man förväntar sig att se i små städer. Men vi trivdes ändå. Nu har vi bott där i 4 dygn och kommer att köra vidare idag. Vart, det är frågan.

Ha det så hörs vi
We 4 

4 kommentarer:

 1. Ni ser ut att ha det bra, kändes nog skönt att röra på sig litegrann. Går bra med Chivas förstår vi, det gläder oss. Ha de gott så hörs vi.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vi vill ju se mer av Spanien än bara "Manhattan". Vi har det otroligt bra och livet är fullt av spännande erfarenheter. Ha det så hörs vi.

   Radera
 2. Vad trevligt ni verkar ha det! Gläds med er!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vi ångrar inte att vi bestämde oss för denna resa!

   Radera

Husbilen Helge