söndag 27 december 2015

Julhelgen med mera

Nu är julen lagd i malpåse till nästa gång. Det går så fort och ingen snö kom förrän idag söndag.

 Vi firade jul i Lerum tillsammans med barn och barnbarn samt Jens systers familj och sammanlagt tre hundar. Det blev en otrolig mysig julafton enligt alla, julmaten var som vanligt utsökt, alla var glada och barnbarnens ögon lyste ikapp med juleljusen. Som traditionen bjuder samlas vi alltid i tid till Kalles Jul men i år var det nog bara Lukas som tittade. Alla andra var upptagna med att prata om ditt o datt.
Lukas 4 1/2 år fängslad av Kalles Jul men ibland är det hemska scener för en 4-åring. Men mamma, pappa o farfar är med i bakgrunden.
Tilde, snart tre år, har fullt upp med Chivas. Men ibland blir han för närgången, då är det bra att pappa finns i närheten och hon, med stöd av pappa, kan säga till Chivas att han ska sitta fint istället. 

Vad var då nytt på årets julbord? 
Jo en cheesecake med lingon var årets  
nyhet på gottebordet! Verkligen en jättegod nyhet som uppskattades av alla. 

Men när kommer tomten undrar ni nog.
Ja, Lukas var först till dörren för att välkomna tomten. Han kavlar upp byxbenen istället för skjortärmarna för att hjälpa tomten att läsa på julpaketen.
Här är några till som väntar på tomten. Eftersom alla varit snälla så hade tomten julklappar till alla. 
Då det är svårt att köpa julklappar till alla vuxna har vi gått över till ett julklappsspel, där vi vuxna köper en liten julklapp som vi sedan spelar tärning om. Årets inköp, utan att vi förbestämt det, gick i matens tecken. Både Bengt och jag fick spelat till oss ätbara klappar. 
Den ena klappen innehöll två olika
sorters te jämte ett presentkort och den andra innehöll Renée Voltaires bovetecrunch och olika bärsorter i choklad. Mycket goda och välsmakande klappar. Kvällen gick fort och vi var inte hemma förrän kl 1.30 på natten. Vi tackar alla inblandade för en jättemysig jul. En jul vi sent kommer att glömma. 

Juldagen då, jo den gick i vilans tecken. Chivas väckte oss först kl 9.30, då var det dax för rastning. 
Nu var det för sent för att packa väskan, för att dra till stugan i Tandådalen. Annandagen då, då skulle det komma mycket snö i Västsverige, inte lämpligt att åka. Idag när vi vaknade var det vitt ute och halt, vi tar det lugnt,  var vår gemensamma mening. 
Här är en julklapp som Chivas fick. Matte o husse tror att det kan vara bra att ha ett täcke när vi är i fjällen. Nu när det var lite blötsnö idag, så var det skönt med täcket. 

Vi får se vilken dag vi åker till fjällen. Innan vi åker ska vi gratta Saga som fyller 13 år i början av januari. Hon är inte hemma på sin födelsedag för hon ska med sin familj och två andra familjer åka till Florida. Lyckliga Saga med mamma, pappa och storebror Jacob. 

Till nästa gång säger vi
God fortsättning på det gamla året!
Helge som finns i Malaga, vi övriga tre Chivas, Bengt och Ingela på hemmaplan

3 kommentarer:

  1. Visst är det något speciellt att fira julen med barn och barnbarn. Särskilt när ni som vi befinner oss långt ner i Sydeuropa....då längtar man efter nära och kära. I fjällen har vi firat julen många gånger, men på senare år har det blivit för kort om tid till det. Kul att det blev lite vitt på backen, kanske ligger den inte kvar så länge, men det blev genast både ljusare och juligare :)) Önskar er en god fortsättning och ett Gott Nytt År!

    SvaraRadera
  2. Ni ser ut att haft en härlig jul och vad kul att Chivas kunde skutta omkring i snö. God Fortsättning och Gott Nytt År önskar vi er också. Kör försiktigt upp till fjällen!

    SvaraRadera
  3. Gid fortsättning och Gott Nytt År!

    SvaraRadera

Husbilen Helge